Bir erkek ve bir kadın arasındaki dostluk

Yazıma arkadaşlık nedir sorusuyla başlamak istiyorum; tabiki bu soruya herkes kolaylıkla cevap verebilir ama gerçek dostluktan bahsedersek, arkadaşlık güvene, samimiyete, karşılıklı sempatiye, ortak ilgi alanlarına ve hobilere dayanan insanlar arasındaki çıkarsız kişisel ilişkiler diye de tanımlayabiliriz. Arkadaşlığın zorunlu işaretleri ise karşılıklı güven, saygı ve sabırdır.

Şimdi bir erkek ve bir kadın arasında arkadaşlığın mümkün olup olmadığına bakalım;

Her şeyden önce, arkadaşlar benzer düşünen insanlardır. Bir erkek ve bir kadın ise benzer düşüncelere sahip değildir. Bir erkek ve bir kadın aynı yöne bakmak için ortak hedeflere ve bir değer sistemine sahip olabilir ama sonunda farklı şeyler isterler. Bir erkek bir kadın, bir kadın ise bir erkek ister.

Örneğin çocukları ele alalım; (çocukların temiz kalpleri var) erkek çocuklar savaş oyunları oynamak için bir grupta toplanırken kız çocukları ise birbirlerine elbiselerini göstermek için başka bir grupta toplanır. Bence bu büyük bir işarettir. Görüldüğü gibi erkekler ve kadınlar arasında dostluğa dayalı bir ilişki yoktur. Bir erkek ve bir kadın dünyayı farklı görür: ilişkiler, romantizm ve aşk çerçevesinde yürüdüğü için iki cins arasında dostluğa dayalı arkadaşlık kurulması zordur.

kadin_erkek_iliskisi.jpeg

Bir kadın bilinçaltında erkeği ailenin koruyucusu ve babası olarak görüyorsa, bir erkekle nasıl arkadaş olabilir? Bunun nedeni onların heteroseksüel yaratıklar olmaları ve bu nedenle doğanın amaçlanmış olmasıdır.

Lütfen şu soruya cevap verelim ve konuya mahremiyet açısından bakalım; bir erkek bir kadında arkadaşlığı nasıl görebilir? Her şeyden önce kadının kokusunu duyuyor ve bilinçaltında dış görünüşünü değerlendiriyorsa, aynı zamanda kadın güzel görünüyorsa ve zevkine uygunsa hayvan içgüdüleri devreye girer ve maalesef kadın onun gözünde av olur. Gördüğünüz gibi bir erkek ve bir kadın arasındaki arkadaşlık tamamen doğal olmayan bir ilişki şeklidir.

kadin_erkek_iliski.jpeg

Örneğin evli insanları ele alalım; bu durumda bir erkek ve bir kadın arasındaki arkadaşlık çok tehlikeli olabilir. Sonuçta, bunun arkasında hangi bilinçaltı güdülerin olduğunu bile bilmiyoruz.

Ayrıca tanımadığınız bir kadın her zaman daha neşeli ve güzel görünür ama unutmayın, evli bir erkeğin eşi de başka bir erkeğin gözünde mükemmel görünebilir çünkü bunların hepsi yüzeyseldir ve gerçeğe karşılık gelmez. Evli insanlara tavsiyem şeytanın bu tür tuzaklarından sakının!

Şimdi kendinize cevap verin; kocanızın veya karınızın karşı cinsten bir arkadaşı olmasını istiyormusunuz? Bu durum ailede psikolojik rahatsızlığa yol açmaz mı?

Bu tür kötü varsayımlar dedikoduların nedeni olabilir ve aile hayatında sorunlara yol açabilir. Kıskançlıktan kaynaklı boşanma istatistiklerine bakıldığında bu durum apaçık ortaya çıkmaktadır. Böyle bir dostluk toplumu da yozlaştıracaktır.

Modern dünyada karşı cinsten insanların iletişim kurmasını yasaklamak maalesef imkansız. Özellikle Müslüman bir erkek karşı cinste kardeşi gözüyle baksa, Müslüman bir kadın da erkeği aynı şekilde görerek iletişim kursa bun da yanlış bir şey yoktur ancak akıllı bir Müslüman, böyle bir iletişimde sınırı nasıl tanımlayacağını bilir.

Bence bu konuda da en iyi rehberimiz İslam ve dinimizin neyi işaret ettiğini iyi anlamamız lazım. Allah'ın bizleri koruması, bir erkek ve bir kadın arasındaki ilişkiye dair emirleri boşuna değil. Bu ilkeleri izlersek, günaha ve onu takip eden sorunlara asla yaklaşmayız.

Allah'tan bize yol göstermesini ve bize güç vermesini dileyerek dualar edelim ve kadın – erkek ilişkilerinde daha dikkatli olun. İslam'a olan bağlılığınızı destekleyecek salih bir kadınla evlenin ve çocuklarınızı güzel ahlakla yetiştirin.

Gençlere ise tavsiyem; Sizi Allah'ın rızasına ulaştıracak şeylerle meşgul edecek salih bir dost arayın. Gençliğinizi Allah'a ibadet etmeye adayın. Böylece daha sonraki yaşam ve yaşlılık için temeliniz sağlam olur.

Tüm bunlar sağlıklı bir aile ve sağlam bir toplumun temelini oluşturur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrem PEKÇAK Arşivi