Anneler Günümüz Kutlu Olsun

Mayıs ayının ikinci pazar günü her yıl anneler günü olarak kutlanmaktadır. Bugün de kadınlara, cinsin devamlıları olarak, aile mutluluğu koruyucuları olarak özel dikkat gösteriliyor.

anneler-gunu-hediye-5.jpganneler-gunu-hediye-5-001.jpg

Dünyadaki 30'dan fazla ülke bu özel günü resmi olarak kutluyor. Türkiye'de de Anneler Günü çoğunlukla ebeveynlerin evinde, ilginç aile olaylarını hatırlayarak kutlanmaktadır. Anneler için mağazalar ve online satış firmaları tarafından bugüne özel satış kampanya ve promosyonları düzenleniyor. Annenin her insan hayatında büyük önemi vardır. Ailede, kadın tarihsel olarak evin bekçisi rolünü oynar. Evde rahatlık, sıcaklık yaratır. Ailenin ruhu annedir. Onsuz ev soğuk ve boştur. Annesi olan kişi mutludur, huzurludur.
Annenin çocuğun kişiliğine ve yetişmesine doğrudan etkisi;
- Onu dünyaya tanıtır,
- Babasına ve ev fertlerine sevgi ve saygı duymasını sağlar,
- İlk becerileri ve emek örneklerini verir,
- Ahlak ve nezaket kavramlarını açıklar,
- Nezaketin, şefkatin, empatinin ne olduğunu gösterir,
- Kültür ve sanat algısını öğretir.

anneler-gunu-hediye.jpganneler-gunu-hediye-001.jpg

Güzel elma ağacından güzel elma alınır. Çocukların baba ve annenin hatalarını miras alma olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle çocuk yetiştirmek için annelerini doğru olarak görmeleri en önemli şeydir. Anne, çocuğun eylemlerde ve kelimelerde taklit etmeye başladığı ilk kişidir. Bir kadının çocuk yetiştirme konusundaki emeğinin ve günlük bakımın değerlendirilmesi zordur.
Anneler Günü de, annemize bizim için ne kadar önemli olduğunu gerçekten göstermek için harika bir gündür.
Bu önemli günde çiçekleri eve getirdiğinizden emin olun. Bütün kadınlar çiçek kadar güzel! Çiçek aslında bir demet bitki değildir, sonsuz sevginin, bağlılığın, derin duyguların, sempatinin, saygının, şükranın veya samimi bakmanın bir sembolüdür.
İpucu: Eğer anneniz uzaktaysa veya işiniz onu ziyaret etmenize izin vermiyorsa, eve teslim olarak ona çiçek siparişi verin. Kuryenin ona sizden selam götürmesini ve bir günden fazla neşe getirecek güzel bir buket vermesini sağlayın.
Erkekler, eşinizin de bir anne olduğunu sakın unutmayın! Bu özel günde ona çiçek verin, kucaklayın ve sevgisine ve size verdiği çocuklara ne kadar değer verdiğinizi hatırlatın. Bir kadının elindeki buket, dikkatinden yoksun olmadığını gösterir.
Gülümsemelerindeki mutluluğu görmek için annenize, eşinize ve tüm annelere çiçek verin.
Anneler günümüz kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrem PEKÇAK Arşivi