Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Ruhumuzu ve vücudumuzu rahatlatacak bitkiler

Ülkemizin başına gelen büyük afetler dolayısıyla hepimiz zor zamanlardan geçmekteyiz. Bu dönemde ruhsal ve fiziksel yorgunluklarımızın atlatmak, yaralarımızı sarmak için birbirimize destek olmamız gerekiyor.

Bununla birlikte bitkilerinde rahatlatıcı ve destek sağlayıcı özelliklerinden bahsetmemiz de gerekmektedir. Bizler için kolay ulaşılan yardımcı olacağını düşündüğümüz önemli bitkiler ise çarkıfelek, yabani nane, gül yaprağı, mine çiçeği, karabaş bitkileridir.

passiflora.jpg

Çarkıfelek diğer bilinen adlarıyla passiflora bitkisi stres, kaygı durumlarında tüketildiği bilinen bir bitkidir. Çarkıfelek bitkisi fiziksel olarak kasılmalarda da kullanıldığı antispazmatik özellikleri görülmektedir. Çarkıfelek bitkisinin uykusuzluk içinde kullanılabileceği ve ağrı kesici yönü olduğu da araştırılmaktadır.

Bir diğer bitki ise yabani nanedir. Yabani nanenin gaz giderici olduğu, iştah artırıcı olduğu görülür. Bitkinin mide sorunu ve mide ağrılarını azaltmada destekleyici olduğu görülmüştür. Yabani nane çayının veya bitkisin kolayca bulunabilmekte ve tüketilebilmektedir. Bu ise fiziksel açıdan kasılmalar ve mide ağrılarında bizlere destekleyici olup rahatlatıcı olabilmektedir.

Bgul-yapragi.jpgir diğer bitkimiz ise gül yaprağıdır. Gül yaprağının birden fazla özelliği vardır. Bunlar ise en çok sindirimi ve solunum sistemini rahatlatıcı olduğu yönündedir. Gül yaprağının ise hibiskus ile birlikte çayının tüketilmesine daha çok rastlanmaktadır. Bu ise yorgun ve ağrılı geçen gergin dönemlerde bireylerin daha rahat hissetmesine yardımcı olduğu bilinir.

Mine çiçeği diğer bir adıyla unutma beni olarak bilinmektedir. Güzel ve narin görünümü anlamlı hikâyesiyle halk tarafından bilinen önemli bitkilerdendir. Migren ağrılarından ağız ve diş sağlığına kadar pek çok faydası olan mine çiçeği depresyonda da tüketildiği bilinen bir bitkidir. Özellikle gergin ve stresli bir dönem içinde tüketilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir.

mine-karabas.jpg

Bir diğer bitki ise karabaş otudur. Karabaş otunun genel olarak hafıza ve beyin sağlığında geçmişte kullanıldığı bilinmektedir. Bu bitkinin ruhsal sorunlarda da tüketilebileceği üzerine konuşmalar mevcuttur. Karabaş bitkisi uyku problemleri ve depresyon için yararlı olabileceği yönünde çalışmalar bulunmaktadır. Bu bitkilerin ruh sağlığımız açısından da destekleyici olabileceği bilinmektedir.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla) Arşivi