Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları

Koronavirüs zamanından kalma rahatsızlıklar halen ortaya çıkmaya devam ediyor ve yaygın olan hastalıklardan dolayı vücudumuz yenik düşüyor. Bu süreçte özellikle vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek çok önem arz ediyor.

Siz değerli okuyucularıma doğal ve organik yollarla bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin yollarını anlatmaya çalışacağım;

2022/07/11/ph-degeri-yuksek-alkali-su.jpg

Günlük bir su bardağına bir tatlı kaşığı karıştırıp karbonatlı su içmek vücudumuzu alkali etmiş olur. Vücudun alkali olması da bağışıklığın güçlendirilmesinde önemli bir etkendir. Ayrıca bitkisel ürünler kullanarak bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Propolis, keçiboynuzu özü ve iyot gibi ürünler vücudun direncinin artmasına yardımcı olacaktır. Bu süreçte tükettiğimiz gıdalara da dikkat etmeliyiz. Bir öğün hayvansal gıda tüketiyorsak diğer öğünler de mutlaka bitkisel gıdalara ağırlık vermeliyiz. Her zaman söylediğimiz gibi 21 gün unlu mamul ve beyaz undan yapılmış ekmek ve türevlerini tüketmemelerini öneriyorum. Bunu yaparak vücudunuza bir nevi detoks yapmış olursunuz.

himalaya-tuzu.jpg

Bütün danışanlarıma bir gün boyunca yudum yudum 2,5 litre ılık su içmelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca arada bir Himalaya tuzu tüketmelerini de öneriyorum. Himalaya tuzu vücudumuz açısından gerçekten çok önemli. Himalaya tuzu vücudu yormuyor ve tiroitlere iyi geliyor. Bu arada elma ve alıç sirkesi de kullanabilirsiniz. Gece yatmadan önce enginar sirkesi de bayağı faydalıdır. Şeker hastalarına ceviz sirkesi öneriyorum ve sumak ekşisi de kullanabilirler. Bu rahatsızlığı olanlar için ayrıca nar sirkesi de bayağı etkili olur.

Bu arada idrar kesesi ile alakalı ve sık sık idrara çıkma gibi problemler yaşayan erkek okuyucularımıza da kabak çekirdeği yağı ve propolis ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyorum. Keçiboynuzu pekmezi de yine bağışıklığı kuvvetlendirir ve vücudun direncini artırmada büyük etkisi sağlar. Bilindiği üzere Keçiboynuzu özü C vitamini içerir ve özellikle de çocuklarımıza içmelerini tavsiye ediyorum.

aspir.jpg

Kabızlık problemimiz varsa aspir tohum yağı ve Hindistan cevizi yağı tüketmelerini öneriyorum. Ayrıca dut kurusu kullanımı da özellikle kan bozukluğu ve anemi hastaları açısından büyük önem arz eder. Dut kurusunun içeriğindeki demir, anemi gibi kan bozukluklarını önler. Kalsiyum ve magnezyum barındıran dut kurusu, kemik sağlığı için de oldukça önemlidir. Cilt için gerekli olan A vitaminini cilt sağlığını destekler. Akciğer enfeksiyonlarından sorumlu olan influenza virüslerini ve bakterilerini de önler.

2023/05/12/biberiye-yaginin-faydalari.jpg

Genç kardeşlerimize de bir bitki önerim olacak;

Özellikle biberiye yağı saçı uzatır ve besler. Biberiye yağının saçlar üzerinde etkisi ve faydası çok fazla. Biberiye yağı saç diplerine masaj ile uygulandığı zaman etkisi daha da artmaktadır. Bu sayede saçlar üzerinde daha iyi sonuçlar alırsınız. Sağlıklı bir saçın yanısıra bağışıklık sistemine yardımcı olan biberiye ayrıca mide rahatsızlığı ve beyin fonksiyonlarının gelişimi, hafızayı güçlendirme açısından da büyük önem taşımaktadır.

Son olarak diş sağlığı ve diş macunlarının kullanımı konusunda da okuyucularımıza bir öneride bulunmak istiyorum. Sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız mutlaka doğal diş macunu kullanmanızı tavsiye ederim.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla) Arşivi