Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Prostat için yararlı bitkiler

Prostat birey sağlığını ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen bir sağlık durumudur. Prostat hastalığı yaşla birlikte büyüme gösterebilir ve bu durum bireylerin sağlık sorunlarının artmasına, dolayısıyla yaşam kalitesini zorlu bir hale getirmesine neden olmaktadır. Bireylerde sık ve acil idrara çıkma gibi sorunlardan yakınıldığı görülmüştür.

cuce-palmiye.jpg

Prostat için doğal olan ve en çok tercih edilen bitki ise Saw Palmetto ya da diğer bir adı cüce palmiye olarak bilinen ağaçtır. Bu ağacın Amerika’da yetiştiği bilinmektedir. Ağacın pek çok araştırmaya konu olduğu ve prostat sağlığı için önemli olduğu görülmüştür. Yapılan araştırmalarda iyi huylu prostat hipertprofisin sepmtomları üzerinde kullanıldığı bilinmektedir. Prostat için çokça adından bahsettiren cüce palmiyenin kapsül hali veya ekstrat öz halinin kullanıldığı bilinmektedir.

Bunun dışında çavdar otu üzerine yapılan çalışmalarda da prostat için yararlı olabileceği düşünülmektedir. Çavdar otu poleni özütünün büyümüş prostat semptomlarında azalmaya sebep olduğu da çalışmalarla desteklenmektedir. Çavdar otunun ayrıca safra kesesi ve bağırsak kanseri içinde etkili olabileceği gözlemlenmektedir. Selenyum azlığı ise vücudu etkilediği prostat hastalıklarına sebep olabileceği söylenmektedir.

afrika-erigi.jpg

Selenyum ise kabak çekirdeği yağında bolca bulunmakta ve tedarik edilmektedir. Ayrıca kabak çekirdeği yağında bulunan çinkoda prostat için kullanılabileceği söylenmektedir. Prostat için Pygeum, diğer bilinen adıyla Afrika eriğinin kullanımı dikkat çekmektedir. Afrika eriğinin prostat dışında, idrar yollarında, bağırsak sorunlarında da etkili olduğu söylenmektedir. Afrika eriğinin çay veya öz hallerinin etkili olduğu bilinmektedir. Ayrıca ısırgan otunun da prostat tedavisi araştırmalarında yeri olduğu görülmektedir. Isırgan otunun cüce palmiye kadar etkili olmadığı ama yapılan çalışmalarda doğal bir yöntem olarak etkili olduğu söylenmektedir.

yaki-otu.jpgBir diğer önemli bitki ise yakı otudur. Yakı otu ise prostat büyümesinde, idrar kesesi ve nedeni gibi hastalıklarda da etkili olduğu söylenen bir bitkidir. Bitkinin halk tarafından tanınması ve kolay ulaşılabilen bir bitki olması sebebiyle adından söz ettirmektedir. Çay halinin de çokça tüketildiği görülmektedir.
Prostat hastalığında her ilaç da olduğu gibi bitkilerin kullanımına dikkat edilmesi ve merdiven altı ürünlerin kullanılmaması gerekmektedir.
Sağlıklı günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla) Arşivi