Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Köpekbalığı karaciğer yağı ve faydaları

Köpekbalığı karaciğer yağı pek çok alanda yararları bulunan doğal bir yağdır. Araştırmaların çoğu bu yağın farklı alanlarda kullanımları olduğunu söylemektedir. Başlangıçta köpekbalığı gibi güçlü, hastalanmayan bir hayvandan elde edilmesi ile dikkat çekmiştir.

Elde edilen yağın faydaları ise çok fazla alana hitap etmekte ve yarar sağlamaktadır. Araştırmacılar meme kanseri ya da lösemi hastaları gibi hastalıklar içinde köpek balığı karaciğer yağını araştırmalarında kullanmışlardır. Kuzeydoğu Avrupa ülkelerinde ise besin takviyesi olarak karşımıza çokça çıktığını görebiliriz.

Köpekbalığı karaciğer yağını bir takviye besin gibi kullanılabileceği gibi çeşitli hastalıklar ve bağışıklık sistemini güçlendirmede de kullanılabileceği bilinir. Bu yağın kullanım özelliklerinden yaygınlık kazananı ise cilt için kullanımıdır. Bu yağın saflığı ise oldukça önemlidir.

shark.jpg

Bundan dolayı satın aldığınız yerlerinden güvenli olmasına dikkat ediniz. Sizlere köpekbalığı karaciğer yağından ve faydalarından bahsedeceğim;

  • Bağışıklık sistemi için kullanılırken yağın önemli vitamin içeriklerinden bahsedilmektedir. A, D, E vitaminleri içermektedir. Ayrıca vücudumuzda kemik iliği, dalak ve karaciğer gibi organlardan üretilen yağın köpekbalığı karaciğer yağında da bulunduğunu takviye olarak kullanımında ise anti-tümör olarak kullanılabileceğine dair araştırmalar yapılmaktadır.
  • Kansere neden olabilecek etkenlere karşılık antioksidan kapasitesinin yüksek olduğuna dair araştırmalar devam etmektedir. Bu araştırmalarda özellikle kolon, akciğer ve deri kanserlerine yönelmektedir. Kemoterapi tedavisi sırasındada ilave takviye olarak kullanılabileceği araştırmalar dâhilindedir.
kopekbaligi_yagi.jpg
  • Bu yağın kullanım yerlerinden cilt üzerindeki araştırmalarda ise ürünün cildi herhangi bir yan etkisinin olmadığı söylenmektedir. Cildi beslemeye yardımcı olduğunu ve ince çizgilerin görünümünün azaldığı söylenmektedir.
  • Cildi nemlendirmesi, esnek ve parlak bir hale getirdiği söylenir. Cildimizin kendi yağına benzediği için doğru miktarda nem sağlamaktadır. Cildin tahrişini önlediği, geçici kızarıklıklarda ve koyu lekelerin görünümünün azalmasında yardımcı olduğu araştırmalar dâhilindedir. Hafif ve nefes alabilir yapısı ile de kullanımına imkân verdiği gözlemlenebilir. Kullanımında ise cildiniz temizledikten sonra kullandığınız serum ve tedaviler varsa ondan sonrada uygulayabilirsiniz.
  • Tamamen doğal olması ile dikkat çeken ve araştırmalarda sıkça yer verilen köpekbalığı karaciğer yağı vücutta ki asiditeyi azalttığı gibi ciltteki su kaybını önlediği yani nemlendirme özelliği ve oksijeni açığa çıkarması ile de dikkat çekmektedir.
  • Bağışıklığımızı güçlendirmesinde ise çeşitli hastalıklarda da kullanımından bahsedilmektedir. Bunlar grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel geçişlerde yaşanan hastalıklardır. Bu tür yaşayacağınız çeşitli hastalıklar için kullanılabileceğine değinilmiştir.

Kullanım ve uygulaması çokça araştırılan bu yağı sizlerle de paylaşmak istedim. Sağlıklı bir yaşam dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla) Arşivi