Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Bağışıklık sisteminizi hastalıklara karşı güçlendirin

Korona virüsün tekrardan yayıldığı ve pek çok insanı etkilediğini görmekteyiz. Virüsün özellikle bağışıklık sistemi güçsüz, hasta, yaşlı insanlarda daha korkunç sonuçlar ortaya çıkardığı bilinmektedir. Bu sebepledir ki bağışıklığımızı koruyan propolis, ekinezya ve çörekotu gibi doğal ürünlerin tüketilmesi önemlidir.

corek-otu.jpg

Hadisi Şerif’te de adı geçen ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinen çörek otunun bağışıklılığımız için de oldukça yararlı olduğu görülmektedir. Çörek otu, geçmiş Çin tıbbında da önemli yeri olan ve kanserden egzamaya kadar pek çok önemli hastalığın tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Karaciğer hastalıklarında da kullanıldığı bilinen çörek otunun içeriğindeki, “timokinonun” antioksidan özelliği olması ile bilinmektedir. Çörek otunun çeşitli hastalıklarda ve bağışıklık sisteminde önemli yeri olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ayrıca çörek otunun yemek sonrası hazmetmeyi kolaylaştırıcı yanı olduğu, mide rahatsızlıkları içinde kullanıldığı bilinmektedir.

propolis.jpg

Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli yeri olan ve doğanın ürettiği diğer önemli şifalı bir ürün ise propolistir. Propolis güçlü özellikleri antienflamatuar, antifungal, antiseptik, antiülser, antibakteriyel yönleri ile pek çok araştırmanın konusu haline gelmiştir. Arıların ürettiği ve süper besin olarak da bilinen propolis, içeriğinde sanılandan daha çok bileşenin yer aldığı, bunların birkaçının ise protein, potasyum, çinko, kalsiyum olduğu bilinmektedir. Propolis bağışıklık sistemi için çokça önerilen, aranan ve tüketilen doğal bir üründür.

ekinezya.jpg

Bir diğer önemli bitki olan ekinezya dan da bahsetmek istiyorum; özellikle Amerika’da yapılan çalışmalarda kaygı azaltıcı özelliğiyle bilinmektedir. Ekinezyanın önemli özelliklerinden bağışıklık sistemini güçlendirici yönü ise kaygı azaltıcı yönü ile daha geri planda kalmaktadır. Nitekim ekinezya hakkında yapılan araştırmalarda bağışıklık sistemini güçlendirici yönü içinde tüketildiği bilinmektedir.

Koronanın tekrar gündemde olduğu bu dönemde bağışıklık sistemimizi doğal bitkilerle korumak oldukça önemli. Ekinezya, propolis, çörek otu gibi doğal ürünlerin gündelik hayatta kullanımına dikkat edelim.

Sağlıcakla kalmanız dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla) Arşivi