Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla)

Alkali suyun faydaları

Su hepimiz için hayattır. Su üzerine yazan ve çalışan pek çok araştırmacının da dediği gibi su vücudumuzun %60’ından fazlasını oluşturmaktadır. Hücrelerin, organların en çok ihtiyacı olan suyu gündelik yaşamımızda farkında olmadan büyük bir kurtarıcı olarak içeriz. Ayrıca suyun az tüketiminin yanında içtiğimiz suyun kalitesi de vücudumuz için önemlidir. Bu yüzden araştırmacılar suyun pH değerinin önemi üzerine çalışmalarına devam etmektedirler. pH seviyesi su gibi tükettiklerimizin 0 ila 14 arasındaki bir skalada asidik veya alkali olduğunu ölçmektedir.

ph-degeri-yuksek-alkali-su.jpg

Çoğu zaman çeşmelerimizden akan suyun alkali su olmadığı bilinmelidir. Alkali suyun pH değerinin 8 ila 9 arasında olması gerekmektedir. Dünyanın pek çok yerinde bilim insanlarının yaptıkları çalışmalarda alkali suyun gastrointestinal olarak sağlığımıza yararlı bir yapısı olduğu ve bağırsak işleyişine katkısı olduğu bulunmuştur. Mide ekşimesi, ishal, kabızlık gibi bağırsak rahatsızlıkları mide şişkinliğinde alkali suyun normal sudan daha etkili sonuçlar verdiği görülmektedir. Alkali suyun cildin parlak ve sağlıklı gözükmesi içinde gündelik yaşamda tüketilmesinin ne denli önemli olduğu görülmektedir. Alkali suyun hayat kalitemizi arttırmasıyla vücudumuzdaki sağlıklı değişimlerde kendini göstermektedir. Alkali suyun antioksidan özelliği ile uyku kalitesini arıttırdığı da araştırmalarla gözlenmiştir. Suyun içerisindeki sağlıklı minerallerden kalsiyum ve magnezyumun tüketiminin önemli olduğu aktarılmaktadır.

alkali-su.jpg

Eksikliğinde ortaya çıkacak olumsuz etkilerinden kaçınmak için alkali suyun tercih edilmesi gerekmektedir. Gündelik yaşamımızda tüketeceğimiz suyun saflığı ve pH değerine bakılması gerektiği yaşam kalitemiz ve sağlığımız açısından önem taşımaktadır. Tüm Okuyucularımın Kurban Bayramını tebrik eder, sağlıklı günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet EFENDİ (Sağlıcakla) Arşivi