Emrullah BİLGİN - Değişim

Emrullah BİLGİN - Değişim

Değişime açık olabilmek

Evrende hiç bir olay sebepsiz değildir. Evrendeki bütün ilişkilerin kuruluş ve dağılışları bu ilkeye göre çalışır. Her olay bir öncekinin sonucu bir sonrakinin nedenidir. Kalite deki bazı süreçler gibi, İnsanların ıstıraplı ve çetin olan dünyadan, bu ara ortamdan başarı ile ayrılabilmeleri için yapacakları şey vicdan mekanizmalarının başkalarını düşünmeye, vazife sevgisine bağlı olan realitelerini sindirmeye ve nefsani duygularının baskısıyla bırakmak istemedikleri bencillik arzu ve iştahlarının kuvvetli bağlarından kendilerini iradeleri ile kurtarmaya çalışmalarıdır.

inovasyon.jpg

Bununda başarısı ancak feragat, özveri ve görev sevgisi ile gösterilecek çabalara bağlıdır. Bu çabaların bazı kuruluşlar/çalışanlar tarafından bütün emekleri ile yerine getirildiği bilinmektedir. Bu çabalar ne kadar gerçekçi olursa sonuçlar o kadar olumlu yada olumluya yakın olur. Gerçekçi ve içten olmayan hiç bir çabanın da sonucu olumlu olmayacağı gibi olumlu gibi görünen sonuçlar çok kısa zamanda kalıcılığını koruyamayacaktır.

Gerçekçi temelleri olmayan popilizm içeren her türlü fikir ve faaliyet veya planların bazı çevrelerce, diğer insanların vicdan muhasebelerini istekleri doğrultusunda yönlendirerek, toplumda yer alan samimi, içten ve insancıl olanları topluma karşı kullanmalarına fırsat verilmemesi gerekmektedir.

Değişim için yeniliğe açık olmak gerekir, ama sözde değil özde değişim. Toplumun temelini bozmadan, ezber bozan işler de toplumun değer yargıları gözetilmelidir. Aksi halde kabul görmez, direnç yaratır. Değişimin lokomotifi olabilmek için temel fikir ve temel düşüncelerin, güncel olmakla birlikte toplumun günlük refahında iyileştirmelerin ötesinde ekonomik ve sosyal düzeyini de ileriye taşıyabilmelidir.

Rekabet her kulvarda ilerlemenin temel taşıdır. Daha iyisini üretme, daha iyisine sahip olma, çatışmadan belirlenen hedefe ulaşma ve bu yolda açık ve barışçı davranmak ulusal ve uluslar arası sloganımız olmalıdır.

endustri-002.jpg

Dünyadaki endüstri-4.0 gelişiminin etkileri, Türkiye de son yıllarda enerji alanları keşfinde, askeri savunma ile İHA/SİHA ve roket yapımı gibi alanlarda belirli bir değişim fark edilmektedir. Umarız bu gelişme devam edecektir.

“Türk milleti eserini yaratır, barış için insanlığa hediye eder.”

Çünkü Atasının dediği gibi muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Ülkemizin inovatik değişim sitemi ile diğer ülkelere, milletlere/topluluklara, devlet kuruluşlarının ise diğer kuruluşlara idol olabilmeleri dileğiyle.

Hoşça kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah BİLGİN - Değişim Arşivi