İzmir itfaiyesi 312 yıllık mirasını kutladı

İzmir itfaiyesi 312 yıllık mirasını kutladı
İzmir'de itfaiye teşkilatının kuruluşunun 312'nci yılı Cumhuriyet Meydanı'nda törenle kutlandı. Başkan Dr. Cemil Tugay, 2026'nın ilk 7 ayında 8.678 yangına müdahale edildiğini açıkladı.

İzmirde İtfaiye Teşkilatının Yıl Dönümü Töreni

İzmir Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 312’nci, belediyeye devredilmesinin ise 103’üncü yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda görkemli bir tören düzenledi. İzmir İtfaiyesi’nin köklü tarihsel mirasının tulumbacılar gösterisiyle canlandırıldığı etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da katıldı.

Haber Detayı

Mesleğinizde Birkaç Dakika Bir İnsanın Hayatına Denk Geliyor

Törende yaptığı konuşmada itfaiyeciliğin 146 yıllık geçmişine vurgu yapan Başkan Tugay, kahraman ekiplerin zorlu koşullardaki fedakârlıklarına dikkat çekti. Tugay, “Günlerce, bazen haftalarca alevlerle mücadele ettiniz. Yoruldunuz, yeniden ayağa kalktınız. İnsanların gözü yangında hemen sizi arar; hayatlarında hiç görmedikleri birine canlarını gözü kapalı emanet ederler. Mesleğinizde birkaç dakika, bazen bir insanın hayatına denk geliyor” ifadelerini kullandı.

2026nın İlk 7 Ayında 8.678 Yangına Müdahale

İtfaiyeciliğin can ve mal kurtarmadaki kritik rolünün rakamlarla sınırlı olmadığını belirten Başkan Tugay, 2026’nın ilk 7 ayında İzmir genelinde 8.678 yangına müdahale edildiğini paylaştı. Aynı dönemde 3.945 insan ile 3.393 hayvanın sağ salim kurtarıldığını açıklayan Tugay, bu rakamların bir annenin çocuğuna ve bir babanın yuvasına kavuşması anlamına geldiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT