Trabzon'da okul kantinlerine yönelik sıkı denetim yapıldı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimini güvence altına almak amacıyla ortak kurum denetimi gerçekleştirdi. Şehir genelinde toplam altı okulun kantini detaylı bir incelemeden geçirildi.

Trabzon genelinde çocukların ve gençlerin fiziksel sağlığının korunması, güvenli gıdaya sorunsuz erişimin sağlanması ve işletmelerin yasal mevzuata tam uyum göstermesi amacıyla yürütülen saha çalışmaları aralıksız sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yönetimi, eğitim yuvalarındaki yeme içme alanlarının standartlara uygunluğunu denetlemek üzere ilgili paydaş kurumlarla ortak bir operasyona imza attı.
Ortak kurumlar sahaya indi
Gerçekleştirilen operasyonel denetimler çerçevesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı personelleri titiz bir çalışma yürüttü. Ortak denetim faaliyeti, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Ortahisar İlçe Tarım Müdürlüğü ile tam bir koordinasyon içerisinde hayata geçirildi.
Hijyen ve ruhsatlar mercek altında
Ekiplerin titizlikle incelediği alanlar arasında Fiyat Etiketi Yönetmeliği hükümlerine riayet edilip edilmediği, işletmelerin yasal iş yeri açma ile çalışma ruhsatları ve genel temizlik ile hijyen şartları yer aldı. Yapılan 6 okul kantini kontrolünde tüketicilerin hakları ve öğrencilerin sağlığı ön planda tutuldu. Belirlenen aksaklıklar ve mevzuata aykırı durumlar için işletme sahiplerine ve yöneticilerine resmi ikazlar ile bilgilendirmeler yapıldı.
Denetimler kararlılıkla sürecek
Yapılan resmi bilgilendirmede, “Çocuklarımızın sağlığını ve tüketici haklarını korumak amacıyla denetim ve bilgilendirme çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. Yerel yönetim, geleceğin teminatı olan öğrencilerin her anlamda güvenli ortamlarda beslenmelerini sağlamak adına bu tür ani ve periyodik kontrollerin şehir genelinde artarak devam edeceğini bildirdi.
BU HABERE DE BAKBaşkent EDAŞ, enerji altyapısına 5,2 milyar TL yatırım yaptı







