İzmirli genç tasarımcılar sektör profesyonelleriyle buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte genç tasarımcılar sektör temsilcileriyle buluştu. Tarihi handa gerçekleştirilen buluşma önemli fırsatlar sundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte genç tasarımcılar sektör temsilcileriyle buluştu. Tarihi handa gerçekleştirilen buluşma önemli fırsatlar sundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İzmir Akdeniz Akademisi, İyi Tasarım/Good Design İzmir_11 etkinlikleri çerçevesinde kentin tarihi mekanlarından birinde dikkat çeken bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Tarihi Bıçakçı Han adresinde hayata geçirilen Meslek Ağı Gecesi, tasarım ekosisteminin tüm paydaşlarını aynı platformda buluşturdu. Aynı gün organize edilen iF Design Turkey Paneli’nin akabinde başlayan bu özel etkinlik, eğitim hayatını sürdüren genç yeteneklerle sektörün tecrübeli isimlerini bir araya getirdi.

Organizasyon sayesinde geleceğin tasarımcıları, hazırladıkları özgün çalışmaları doğrudan profesyonellere sunma, kıymetli geri bildirimler alma ve staj ile istihdam kapılarını aralama imkanı elde etti. Üniversiteler ile iş dünyası arasındaki köprülerin sağlamlaştırılması gerektiği vurgulanan gecede, taraflar arasındaki diyaloğun kesintisiz sürmesinin önemi aktarıldı. Etkinlik alanında kurulan Üniversiteler Tasarım Sanat Mezuniyet Projeleri Sergisi (üTAS), katılımcılara gençlerin yaratıcı projelerini yerinde inceleme fırsatı tanıdı.
İyi Tasarım/Good Design İzmir_11 İletişim Koordinatörü Erden Göktepe, bu organizasyonun temel misyonunun, okul döneminde endüstriyel bağları sınırlı kalan gençlerin profesyonel ağlarını genişletmek olduğunu dile getirdi. Gençlerin iş yaşamına adım atmadan önce piyasanın dinamiklerini kavramasının şart olduğunu belirten Erden Göktepe, “Öğrenciler akademide okurken belirli bir çerçevede yaşıyorlar. Endüstriyel bağları çok daha kısıtlı. Sektör temsilcileriyle bir araya geldiklerinde, meslek hayatına atılmadan önce nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlamaları ve mesleki bağlantılar kurmayı öğrenmeleri önemli” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımın görüldüğü gecede sadece yerli değil, aynı zamanda uluslararası kültür kurumlarının temsilcileri de yer aldı. İtalya merkezli Istituto Europeo di Design ile I-Design başta olmak üzere çeşitli Fransız, Alman ve İtalyan kurumlarının katılımı; burslar, değişim programları, rezidans olanakları ve ortak projeler gibi küresel fırsatların masaya yatırılmasını sağladı. Akademisyenlerin de katılım gösterdiği bu zirve niteliğindeki gece, gençlerin uluslararası vizyon kazanmasına zemin hazırladı.
Öte yandan, Meslek Ağı Gecesi'nin hemen öncesinde alanında uzman isimlerin katılımıyla iF Design Turkey Paneli gerçekleştirildi. iF Design Türkiye ve Orta Doğu Temsilcisi ile 700 DCC Kurucusu Sinem Kocayaş moderatörlüğünde düzenlenen oturuma; Ürün Tasarımcısı Ahmet Toplu (Design Studio & KARACA), Endüstriyel Tasarımcı ve Danışman Murat Hondu (Design2BE.co) ile Endüstriyel Tasarımcı Berkan Kaplan (Berkan Kaplan Design) konuşmacı olarak katıldı. Panelistlerin tecrübelerini aktardığı oturumun ardından konuşmacılar, genç tasarımcılarla birebir görüşerek sektörel öngörülerini paylaştı.
BU HABERE DE BAKAdalet Bakanı Gürlek ten fon soruşturması ve iade açıklaması