Ramazan Yılmaz, Çin'de Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek
Milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, 2026 Tissot UCI Pist Bisikleti Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek için Çin'e gidiyor. Yılmaz, dört farklı disiplinde mücadele ederek uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil etmeyi hedefliyor.

Milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, 14-18 Ekim tarihlerinde Çin'in Şanghay kentinde düzenlenecek 2026 Tissot UCI Pist Bisikleti Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Şanghay'ın Chongming bölgesindeki Şanghay Velodromu'nda gerçekleştirilecek organizasyon öncesinde, Yılmaz'a antrenörler Mutlu Erçevik ve Nazım Bakırcı eşlik ediyor.
Dört Branşta Mücadele Edecek
Ramazan Yılmaz, şampiyonada Scratch, Puan yarışı (points race), Omnium ve Elimination olmak üzere 24 sporcunun start alacağı dört farklı disiplinde mücadele edecek. UCI Dayanıklılık sıralamasında Dünya 2.si olarak "Pist Bisikleti Dünya Şampiyonasına" katılım kriterini yerine getiren ilk sporcumuz oldu. Yılmaz, şampiyonadaki ilk yarışına 15 Ekim Perşembe günü erkekler scratch kategorisinde çıkacak.
Dünya Şampiyonasında 22 Unvan Sahibini Bulacak
Ramazan Yılmaz, 16 Ekim Cuma günü Puan yarışında, 17 Ekim Cumartesi günü Omnium ve 18 Ekim Pazar günü Elimination disiplinlerinde mücadele ederek şampiyonayı tamamlayacak. 14-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2026 Tissot UCI Pist Bisikleti Dünya Şampiyonası, ilk kez Çin anakarasında gerçekleştirilecek. Organizasyonda kadınlar ve erkekler kategorilerinde toplam 22 dünya şampiyonluğu için mücadele edilecek.
Şampiyonada, 47 ülkeden 417 sporcunun kayıtlı olduğu ve pist bisikletinin dünyanın en iyi sporcularını bir araya getireceği belirtiliyor. Olimpik branşlarda elde edilecek sonuçlar, sporcuların 2028 Los Angeles Olimpiyatları kota mücadelesi açısından da önem taşıyor. Ramazan Yılmaz, 4 farklı disiplinde göstereceği performansla Türkiye'yi Dünya şampiyonasında temsil edecek ve Omnium'da Olimpiyat puanı veren ilk müsabaka için piste çıkacak.
BU HABERE DE BAKKadın milliler Slovenya'da play-off için sahaya çıkıyor












