Kılıçdaroğlu'ndan Mersin operasyonuna tepki!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de aralarında bulunduğu 59 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Seçer'in sabah saatlerinde evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmasını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Vahap Seçer kaçacak mıydı? Çağırsanız ifadeye gelmeyecek miydi?” ifadelerini kullandı. Seçilmiş belediye başkanlarının bu yöntemle gözaltına alınmasının hukuk açısından sorgulanması gerektiğini vurguladı.
Fon Soruşturması ve Gündem Deği̇ştirme İddiası
Açıklamasında son dönemde kamuoyunda geniş yankı uyandıran fon soruşturmasına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, bazı iktidar mensuplarının yakınlarının da dosyalarda adlarının geçtiğini ancak bu kişiler hakkında yeterli hukuki işlem yapılmadığını öne sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca, fon soruşturmasına ilişkin haber yapan gazetecilere erişim engelleri getirildiğini, Mersin'deki operasyonun ise asıl gündemi değiştirme amacı taşıdığını iddia etti.
Mersin Soruşturmasının Detayları ve Resmi Açıklamalar
Söz konusu değerlendirmeler siyasi yorum ve iddialar olarak aktarılırken, Mersin soruşturmasının resmi makamlarca belediyelerin ihale ve doğrudan temin işlemlerine yönelik yürütüldüğü bildirildi. Soruşturma kapsamında Vahap Seçer'in yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'in de aralarında bulunduğu toplam 59 kişi hakkında gözaltı işlemi gerçekleştirildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise 13 ihale ve 63 doğrudan temin dosyasında toplam 330 milyon 945 bin 227 lira tutarında kamu zararı tespit edildiği belirtilmişti.
Bu, Artık Türkiyenin Beka Sorunudur
Açıklamasının sonunda yargı uygulamalarında siyasi ayrım yapıldığı yönündeki eleştirilerini yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunun adı hukuk devleti değildir. Bunun adı adalet değildir” diyerek sürecin yalnızca CHP veya Vahap Seçer ile sınırlı olmadığını savundu. Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasını “Bir ülke böyle yönetilemez. Türkiye böyle yönetilemez” sözleriyle noktaladı.
@kilicdarogluk paylaşımı yükleniyor...
— kilicdarogluk (@kilicdarogluk) Tarih