Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e anım günü telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e anım günü telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Anım Günü vesilesiyle mevkidaşı İlham Aliyev’i telefonla arayarak şehitleri rahmetle andı.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü dostluk ve müttefiklik ilişkileri, anlamlı bir telefon diplomasisiyle bir kez daha teyit edildi. İletişim Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, komşu ve kardeş ülke Azerbaycan’ın milli takviminde büyük bir manevi değere sahip olan “Anım Günü” dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Şehitlerin hatırası yad edildi

Gerçekleştirilen bu telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı Aliyev’e Anım Günü vesilesiyle en içten tebriklerini ve dayanışma mesajlarını iletti. İkili temas sırasında, Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesi ve haklı davası olan toprak bütünlüğünü tesis etme yolunda canlarını feda eden kahramanlar unutulmadı. Erdoğan, bu mukaddes amaç uğruna toprağa düşen aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla yad ettiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT