Tofaş ve Opel yönetiminden stratejik görüşme
Türk otomotiv sektörünün öncü şirketi Tofaş ile Opel arasındaki stratejik iş birliği, Almanya'da gerçekleştirilen üst düzey temaslarla derinleşiyor. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Opel’in Almanya’nın Rüsselsheim kentindeki Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Opel CEO’su Florian Huettl ve üst yönetimle bir araya geldi.
Gerçekleştirilen görüşmelerde küresel otomotiv sektöründeki dönüşüm süreci, elektrifikasyon ve sürdürülebilir mobilite hedefleri masaya yatırıldı. Türkiye’nin Opel’in üçüncü büyük iç pazarı olarak taşıdığı kritik öneme dikkat çekilen toplantılarda, markanın yerel performansını artıracak yeni fırsatlar ele alındı.
Tofaş fabrikasında üretim kapasitesi artıyor
Ziyaretin en önemli gündem maddelerinden biri de Tofaş'ın üstlendiği üretim rolleri oldu. Tofaş Fabrikası’nda halihazırda üretilen Zafira ve Vivaro modellerinin yanı sıra, hafif ticari araç ailesinin önemli üyesi Combo’nun K9 projesi kapsamındaki seri üretimine kısa süre içinde başlanacağı belirtildi.
Astra üretim hattı incelendi
Program kapsamında Rüsselsheim’daki üretim tesislerini gezen Eroldu, Astra üretim hattında incelemelerde bulunarak geleceğin üretim teknolojileri üzerine Opel yönetimiyle fikir alışverişi yaptı.