Konya Lise Medeniyet Akademileri'nde Yeni Eğitim Sezonu Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gençlerin eğitim hayatına katkı sunmak amacıyla yürüttüğü Lise Medeniyet Akademileri'nde (LİMA) 2026-2027 eğitim dönemi heyecanı başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, LİMA'ların belediyenin marka eğitim birimlerinden biri haline geldiğini vurguladı.
7 Merkezde Faaliyet Sürdürüyor
Yeni dönem için 3 binden fazla öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Başkan Altay; şehir merkezinde Keykavus Lise Vizyon, Fuat Sezgin ve Nizamülmülk, ilçelerde ise Ereğli, Akşehir, Karapınar ve Seydişehir olmak üzere toplam 7 merkezde faaliyet gösterildiğini ifade etti. LİMA'lar ile gençlerin akademik başarıları desteklenirken milli ve manevi yönden gelişimlerine de katkı sunuluyor.
PDR ve Eğitim Koçluğu Desteği
LİMA'larda sunulan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) ile Eğitim Koçluğu hizmetleri sayesinde gençlerin akademik süreçleri yakından takip ediliyor. 9, 10, 11, 12. sınıf ve yeni mezun gençlere yönelik yürütülen çalışmalarla, öğrencilerin hedeflerini belirlemeleri ve geleceğe daha donanımlı hazırlanmaları sağlanıyor.