Yaprak Biti Nedir?

Yaprak Biti Nedir?
Yaprak biti, bitkilerin özellikleri yaprak ve saplarında rastlanan ufak böceklerdir.

Sap ve yapraklar haricinde ilerleyen dönemlerde bitkinin tomurcuk ve çiçeklerine de sirayet edebilirler. Bitki öz suyu ile beslenen yaprak bitleri, hızlı çoğalmaları nedeniyle gerekli önlemler alınmadığı takdirde bitkinin kurumasına ve ölümüne sebep olmaktadırlar. Yaprak bitinin, gözle görülmesi zor boyutları nedeniyle bitki yetiştiricileri tarafından zor fark edilmektedirler.

Yaprak Biti İle Mücadele Yöntemleri Nelerdir?
Yaprak biti ile mücadele, erken fark edildiği dönemlerde yapılırsa olumlu sonuç vermektedir. Ancak fark edilme konusunda geç kalınırsa uygulanacak mücadele yöntemleri de işe yaramayacaktır.
Yaprak biti ile genellikle zirai ilaçlar tercih edilmekle birlikte, doğal mücadele yöntemleri de vardır. Bazı yetiştiriciler yaprak biti ile uğur böceği vasıtasıyla mücadele etmektedir. Uğur böcekleri yaprak bitleri ile beslendikleri için kullanılmaktadırlar. Ancak bu yöntem oldukça meşakkatli ve kesin çözüm sağlamayan bir yöntemdir. Yaprak biti ile mücadelede özellikle yaprak bitinden etkilenen türlerin yetiştiriciliği yapılıyorsa en etkili yöntem ilaçlamadır.
Yaprak biti ile mücadelede kullanılan ürünler için, https://www.hortiturkey.com/zirai-mucadele/elma-armut-ve-ayvada-yaprakbitleri sitesine göz atabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.