Microsoft ve Nintendo, Call of Duty İçin 10 Yıllık Anlaşmaya İmza Attı

Microsoft ve Nintendo, Call of Duty İçin 10 Yıllık Anlaşmaya İmza Attı
Microsoft ve Nintendo, Call of Duty oyunlarını Nintendo platformlarına getirmek için 10 yıllık bir anlaşma imzaladı. Haber, Microsoft Başkan Yardımcısı Brad Smith tarafından duyuruldu. Geçen yılın Aralık ayında Xbox Başkanı Phil Spencer, Microsoft ...

Microsoft ve Nintendo, Call of Duty oyunlarını Nintendo platformlarına getirmek için 10 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Haber, Microsoft Başkan Yardımcısı Brad Smith tarafından duyuruldu. Geçen yılın Aralık ayında Xbox Başkanı Phil Spencer, Microsoft’un Nintendo ile 10 yıllık bir anlaşma yaptığını açıklamıştı. Spencer, “Microsoft, Microsoft ve Activision Blizzard King’in birleşmesinin ardından Call of Duty’yi Nintendo’ya getirmek için 10 yıllık bir taahhütte bulundu.” dedi.

Smith’e göre, her iki taraf da müzakerelerin sonucunda şimdi bağlayıcı bir sözleşme imzaladı: “Microsoft ve Nintendo, Call of Duty’i Xbox ve PlayStation oyuncuları gibi deneyimleyebilmeleri için Xbox ile aynı gün, tam özellik ve içerik eşitliğiyle Nintendo oyuncularına getirmek için 10 yıllık bağlayıcı bir yasal anlaşma müzakere etti ve imzaladı. Call of Duty’nin keyfini çıkarın.”

Duyuruda Microsoft, Call of Duty serisine “diğer oyun platformlarına” uzun vadeli eşit erişim sunmayı planladığından da bahsediyor ve bu nedenle muhtemelen PlayStation’a atıfta bulunuyor.

Microsoft, Activision Blizzard ile planladığı birleşme nedeniyle yoğun bir şekilde araştırılıyor ve dava ediliyor. Çeşitli düzenleyicilere göre bu dev anlaşma rekabete zarar verebilir. Bu geçici sonucun ardından şirket, diğer platformlara uzun vadeli Call of Duty erişimi sunmayı taahhüt ettiğini teyit eden bir bildiri de yayınladı.

Microsoft şimdi Nintendo ile bağlayıcı bir anlaşma imzalarken düzenleyicilerin ve Sony’nin nasıl tepki vereceğini görmek ilginç olacak. Bakalım Sony de Call of Duty ile ilgili olarak Microsoft ile bağlayıcı bir sözleşme imzalamayı kabul edecek mi?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.