Kayseri Büyükşehir 11 yaralı şehri sarmalıyor

Kayseri Büyükşehir 11 yaralı şehri sarmalıyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, depremden etkilenen 11 ile destek verdiklerini belirtti.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Türkiye’yi sarsan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası tüm ülkede olduğu gibi Kayseri’de de depremin yaralarını sarma seferberliği tüm hızıyla sürerken, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyeleri ile dayanışma içerisinde çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile birlikte deprem bölgesi Göksun’a gönderilmek üzere yola çıkacak araçları ve personeli bölgeye uğurladı.

Depremlerin olduğu andan itibaren Kayseri’nin seferberlik ilan ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bine yakın tırın deprem bölgesine değişik amaçlarla gidip, hizmet verdiğini dile getirerek, bir kez daha ‘geçmiş olsun’ ve ‘baş sağlığı’ dileklerinde bulundu.

Sabahın ilk ışıklarında Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde 6 araçlık teknik heyeti deprem bölgesine gönderdiklerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Şimdi de Hacılar’ımızın, İncesu’muzun ve Develi’mizin başkanları ve ekiplerinin başında bulunduğu 30’a yakın aracımızı Göksun’umuza genel merkezimizin talimatları, koordinasyon içerisinde, AFAD’ın bilgisi dâhilinde gönderiyoruz” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in Kahramanmaraş'ta koordinatör vali olarak görev yaptığını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Adeta Kayseri her yerde, her bölgede gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başkanlarımıza ve kıymetli çalışanlarına ve tabi ki başlarında bulundukları ilçelerin güzel insanlarının her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah hayırlı uzun ömürler versin. Kayseri denilince akla hayırseverlik gelir. Kayseri denilince akla fedakârlık gelir ve kazandıklarını helalinden harcama duygusu gelir. Bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hatırlanacağı üzere işin başından beri Kayseri adeta seferber olmuş durumunda” diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, “KAYSERİ TÜM İLLERİMİZDE SEFERBER OLDU”

Kayseri Büyükşehir’in 300’e yakın aracının sadece Kahramanmaraş’ta değil, tüm illerde seferber olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, ilçelerin desteklerinin de aynı şekilde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Melikgazi’miz, Kocasinan’ımız başta olmak üzere 16 ilçemizin tamamı ekip, ekipmanları ile orada. Son görevlendirmede Melikgazi’miz Dulkadiroğulları’nda. Kocasinan’ımız Türkoğlu’nda, Talas’ımızda aynı şekilde. Hasarların en çok olduğu bölgelerde görevlendirildi. İlk etapta herkes her yere koştu. Ama şimdi daha organize ve daha koordineli görevlendirme içerisinde artık verilen görevlerin doğrultusunda eşleştirilen ilçeler veya merkezlerde çalışmalar devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye’mizde Kahramanmaraş’ta eşleştirilmiş durumda Büyükşehir olarak. Çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Orada konteyner kent kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ziyaret ettiği konteyner kent orada verilecek olan hizmetlerle ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentimizin temsilen orada bulunacak ve bu hizmetleri sürdürecek. Tekrardan geçmiş olsun. Rabbim kazadan beladan esirgesin. Kayseri’mizin insanlarına ayrıca teşekkür ederken, 40 binin üzerinde misafirimizin olduğunun farkındayız. Onlara da burada gerekli hizmetlerimizi kurum ve kuruluşlarımızda Valiliğimiz ile birlikte gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Kayseri bir sağlık üssü, aynı zamanda sağlıkla ilgili hem yakınlığı, hem de buradaki sağlıkla ilgili hizmetlerin kaliteli olması yönünde fedakâr canlarımızla bu çalışmalarımızı birlikte yürütüyoruz.”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, “11 İLİN 11’İNDE DE HİZMETİMİZ VAR, 11 İLDEN GELEN VATANDAŞIMIZ VAR”

Kayseri’de oluşan endişeleri giderme yönünde, vatandaşlara verilecek hizmetlerle ilgili çalışmalar da yaptıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Buradaki, kardeşlerimizle birlikte bir de Kayseri boyutunu, buradaki artçılarla ilgili Kayseri’mizde oluşan endişeleri gidermeyi, buradaki vatandaşlarımıza verilecek hizmetlerle ilgili çalışmalar da yapıyoruz. Türkiye’de bir deprem sürecinin yaşandığını hep birlikte gözlemliyoruz. Üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Değerli başkanlarımıza dua ediyoruz, onlara teşekkür ediyoruz. 11 ilin 11’inde de hizmetimiz var. 11 ilden gelen vatandaşımız var” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ ‘TEK YÜREK’ OLDU

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devlet-millet kaynaşması ile tüm belediye imkânlarını deprem bölgelerine sevk ettiklerini ifade eden Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da “Bugün de yine genel merkezimizin talimatı, AFAD’ımızın koordinesinde, Göksun’umuza yaklaşık 10’ar adet olmak üzere oradaki ihtiyaçların belirlenme şeklinde göre araçlarımızı ve ekiplerimizi şu anda sevk ediyoruz. Rabbim inşallah bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ise ilk günden beri Kahramanmaraş’ta olduklarını belirterek, “Şu anda Göksun’umuzun iş makinesine ihtiyacı var, küçüklü büyüklü iş makineleri. Göksun’umuzun yapısından dolayı ihtiyaç duyulan uzak mahallelerdeki pikap, kamyon ihtiyaçları bilgisine sahibiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık, üç belediyemizle birlikte Büyükşehir’imizin önderliğinde, başkanlığında. İlk günden beri Maraş’tayız tüm belediyeler olmak üzere, Kayseri’miz Maraş’ta. 11 ilde de elimizden geleni yapıyoruz, talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bütün Kayseri halkına teşekkür ediyorum. Biz de konvoyla birlikte üç başkanımız Göksun’umuza hareket edeceğiz. Yerinde de incelemeler yapıp inşallah orada da güzel haberleri vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Hepimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun” şeklinde konuştu.

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek de “Elimizde olan bütün imkânları seferber ettik” dediği konuşmasında, oradaki vatandaşların mağdur edilmeyeceğini dile getirerek, “Bize bir görev verildi. Göksun ilçesinin imar ve ihyasına katkı sunmak. Biz de bu katkıyı sunabilmek için birlikte hep beraber hareket ediyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Dediğim gibi giden malzemenin önemi yok. Bizim buraya sunduğumuz katkı, gayret, iyi niyetle yapılan çalışmalardır. Onun için buraya katkı sunan herkese, başta Büyükşehir Belediye başkanımız olmak üzere bütün ilçe belediye başkalarımıza, valimize, bütün sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Hürriyet Mahallesi Asri Mezarlık otoparkına Hacılar, Develi ve İncesu belediye ekiplerince getirilen iş makineleri, kamyon, tır, temizlik araçları ve konteyner gibi 30 araç ile 50 personel bölgeye uğurlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.