İzmir Kiraz’da taşkınlara karşı 100 milyon liralık altyapı atağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kiraz’da yaklaşık 100 milyon liralık yağmursuyu altyapı yatırımı başlattı. Kiraz’ın merkezinde yaşanan su baskınlarını önleyecek proje ile yaklaşık 3 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilecek.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, iklim krizinin etkisiyle artan ani ve yoğun yağışlara karşı kentin altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Kent merkezinde yürütülen büyük ölçekli yağmursuyu ayrıştırma projelerinin yanı sıra İzmir’in çevre ilçelerinde de yatırımlarını sürdüren İZSU, Kiraz ilçesinde önemli bir altyapı projesini hayata geçiriyor.

Kiraz’da özellikle ani ve yoğun yağışlarda yaşanan su birikmesi ve taşkın sorununa kalıcı çözüm getirmeyi amaçlayan 100 milyon liralık proje ile ilçenin yağmursuyu altyapısı güçlendirilecek. Proje tamamlandığında yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı, 378 metre sıra ızgara ve 300 adet tekli ızgara imalatı gerçekleştirilmiş olacak.

Kiraz ilçe merkezinde uzun yıllardır yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının birleşik sistem olarak çalışması, özellikle yoğun yağışlarda altyapının kapasitesini zorlayan önemli bir sorun haline gelmişti. İZSU tarafından hayata geçirilen yeni projeyle birlikte yağmursuyu ve kanalizasyon hatları ayrıştırılacak. Böylece hem yağışlı havalarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek hem de kanalizasyon hatlarının üzerindeki hidrolik yük azaltılarak sistem daha sağlıklı çalışacak. Projenin ilk etap çalışmaları Cumhuriyet Mahallesi Sebahattin Ener Sokak’ta başlatıldı. Çalışmalar Akdeniz Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Hacı İbrahim Efendi Caddesi, Sabit Arlı Caddesi, Sağlık Caddesi’nde yaşanan taşkın ve su baskını sorunlarının önüne geçilmesini hedefliyor.

ÇALIŞMALAR YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kiraz’da yağışlı havalarda yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve daha güvenli bir altyapı oluşturulması amaçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun

Haberleri