Hareketsiz yaşam hastalık sebebi!

Hareketsiz yaşam hastalık sebebi!
Uzmanlar, hareketsiz yaşam tarzının insan vücudu açısından son derece tehlikeli bir durum olduğunu ve bir çok hastalığa davetiye çıkardığını söylüyor.

Hareketsiz yaşam tarzı insan vücudunu olumsuz bir şekilde etkiliyor. Uzmanlar bunun son derece istenmeyen bir durum olduğunu ve 30 dakikadan fazla oturmanın, hareketsiz kalmanın birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirtiyor.

hareketsiz-yasam-tarzi-1.jpg

30 Dakikadan Fazla Oturmak Zararlı!

Hareketsiz kalmanın ve vücudunu hareket ettirmemenin zararlarını açıklayan uzmanlar, "Bu durum vücudumuz ve kan dolaşımımız için çok zararlı! Bunu gerçek olarak kabul edin! Bir günde 3 - 4 saatten fazla oturulmamalı. Vücudumuz oturacak donanıma sahip değil! Hareket etmeli, yürümeli, koşmalı, sürünmeli, sürekli hareket halinde olmalı" diyor.

hareketsiz-yasam-tarzi-2.jpg

Hareketsizlik Hastalıkların Habercisi

Hareketsiz kalmanın kan pıhtılaşması, lenf, kan damarlarının ve sinirlerin sıkışması, fıtık gelişimi gibi rahatsızlıklara ve hastalıklara davetiye çıkardığını belirten uzmanlar, "Sağlıklı olmak istiyorsanız, bu konuda ne yapacağınızı düşünün. Elbette herkesin kendi durumu var ancak hareketli yaşama uyum sağlayın ve uzun süre oturmayın" diyerek konunun önemine dikkat çekiyor.

Hareketsiz Kalmamak Adına Kendimize Nasıl Yardım Edebiliriz?

Uzmanlar hareketsiz kalmamak ve vücudumuzu kalıcı rahatsızlıklardan korumak için şu önerilerde bulunuyor;

1. Yürümek ve ısınmak için hareketsiz kalmaya ara verin.

2. Zorunlu olmadığı sürece asansörle değil de merdivenleri kullanarak yukarı çıkın. İkinci veya üçüncü kata gidiyorsanız ihtiyacınız varsa merdivenleri yürüyerek yukarı çıkın. Birçok katın üstesinden gelmeniz gerekiyorsa, önce asansörü kullanabilir ve iki veya üç kata varmadan durup yürüyebilirsiniz. Bu vücut için çok faydalı olacaktır.

hareketsiz-yasam-tarzi-3.jpg

3. Telefonda konuşurken mutlaka yürüyün ve vücudunuzu hareket ettirin. İşiniz telefonda konuşmayı gerektiriyorsa, masada oturmak yerine yürüyün. Kendinize böyle bir alışkanlık kazandırın. Telefon görüşmesi sırasında yürümek hem vücudunuza hem de zihninize yardımcı olacaktır.

4. Hafta sonu açık hava etkinliklerini seçin. Hafta sonunu nasıl geçireceğinizi planlarken yürümeyi seçin. Yürüyüşe çıktığınızda araba ile değil yürüyerek gidin.

Alışkanlıklarınızı değiştirin ve sağlıklı kalın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.