Edirne Keşan'da 'yıkım kararı' uygulanmadığı gibi, ruhsat verilmeye başlandı!

Edirne Keşan'da 'yıkım kararı' uygulanmadığı gibi, ruhsat verilmeye başlandı!
Edirne Keşan'daki Ali Paşa Halk Çarşısı'nın yıkım kararının uygulanmaması yönündeki haberimize sessiz kalan Keşan Belediyesi, şimdi de bu işyerindeki işletmelere 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı' vermeye başladı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - "Edirne Keşan'da Ali Paşa Halk Çarşısı'nın yıkım kararı niçin uygulanmıyor?" başlıklı haberimize sessiz kalan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'na soruyoruz: "Daha ne kadar sessiz kalacaksınız?"

Söz konusu haber üzerinden iki gün geçmesine rağmen gerek Keşan Kaymakamlığı’ndan, gerekse de Keşan Belediyesi’nden herhangi bir cevap gelmezken, şimdi de bu binadaki işyerlerine, işyeri açma ve çalışma ruhsatı verildiği ortaya çıktı.

Ali Paşa Halk Çarşısı’nda bulunan vatandaşlar, bu karara rağmen Keşan Belediyesi’nin şimdi de işyerlerine zabıta göndererek, ruhsatlarını almaya zorladığını belirtti.

Kendileri ile görüştüğümüz vatandaşlar, “Ortada böyle bir karar varken 2022 yılının son bir iki ayında başlayan bu ruhsat baskısı, 2023 yılında da devam ediyor. Belediye zabıtası işyerlerini ziyaret ederek, eğer ruhsat almazsanız işyerlerini kapatacağız diye de sözlü olarak uyarıda bulunuyorlar. Bu nasıl bir iştir? “ diyere duruma tepki gösterdi.

Öte yandan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu bundan bir süre önce yaptığı açıklamada da Keşan’da ruhsatsız işyeri kalmayacağını belirtmişti.

Bu ruhsatlandırma işlemlerinin Başkan Helvacıoğlu’nun bu açıklaması üzerine yoğunluk kazanıp kazanmadığı sorusu da kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.