Meclis'te yoğun gündem

Meclis'te yoğun gündem
Bütçe görüşmelerinin ilk günü Cumhurbaşkanı adına sunumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapacak. Özgür Özel'in Meclis Genel Kurulu’ndaki ilk konuşması bütçe üzerine olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2024 bütçe görüşmelerinin Genel Kurul aşaması bu hafta başlıyor.

24 Aralık’a kadar sürecek görüşmelerde her gün birden fazla bakanlığın bütçesi görüşülecek. Meclis’te mesai hafta sonları dahil kesintisiz 14 gün sürecek.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Saadet grubunun kurulması ile Meclis’teki siyasi parti grubu sayısı 6’ya çıktı. Bu nedenle görüşmeler geçmiş yılların görüşmelerine göre daha geç saatte bitecek. Bütçe görüşmeleri boyunca Meclis’e ziyaretçi alınmayacak. Siyasi partilerin grup toplantıları yapılmayacak.

Bütçe görüşmelerinin ilk günü Cumhurbaşkanı adına sunumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapacak. Daha sonra siyasi parti gruplarının temsilcileri bütçenin geneli üzerinde açılış konuşmalarını yapacak. AK Parti grubu adına Genel Başkanvekili Efkan Ala ve Grup Başkanı Abdullah Güler konuşacak.

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel de göreve geldikten sonra Meclis Genel Kurulu’ndaki ilk konuşmasını bütçe üzerine yapacak. Özel 1 saatlik konuşma süresini tek başına kullanacak. HEDEP adına bir saatlik konuşmayı Eş Genel Başkanlar Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları kullanacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerine Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül konuşacak. İYİ Parti grubu adına Grup Başkanı Koray Aydın ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ümit Özlale söz alacak. Saadet-Gelecek Partisi grubu adına da Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve İstanbul Milletvekili Selim Temurci konuşacak. Şahıslar adına konuşmaları ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar yapacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.