Erdoğan'dan küçük esnafa prim müjdesi

Erdoğan'dan küçük esnafa prim müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de gerçekleştirdiği mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küçük esnafın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indireceklerini açıkladı. Erdoğan ''Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesinde Kayseri'de gerçekleştirdiği mitingde önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" ifadelerini kullandı.

erdogan-kayseri-miting.jpg

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

"Yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazını kaldırdık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerini ve artçı sarsıntıları yakından hisseden Kayseri'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.
Depremden sonra afetzedelerin en fazla göç ettiği illerin başında Kayseri'nin geldiğini aktaran Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesine deprem bölgesinde büyük bir gayret ortaya koyduğu için teşekkür etti.
Kentin yaklaşık 50 bin depremzedeye en güzel şekilde ev sahipliği yaptığını belirten Erdoğan, "millet olmanın, kaderi ve kederi bir olmanın ne manaya geldiğini gösteren" Kayseri halkına teşekkürlerini sundu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile beraber tüm belediyeleri de tebrik eden Erdoğan, Kayseri'nin kardeş şehri Kahramanmaraş'a zor günlerinde destek verdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketini yaşamış, 50 bini aşkın insanımızı toprağa vermiş olsak da devlet-millet el ele yaralarımızı sarıyoruz. Yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazını kaldırdık. Deprem konutlarının inşasına süratle başladık. Durmuyoruz, çalışıyoruz. Toplam 837 bin 500 çadırın ve 100 bin konteynerin kurulumunu yaptık. İnşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısında 141 bin 300, temeli atılan konut ve köy evi sayısında ise 58 bin 630 rakamına ulaştık." diye konuştu.


kayseri-miting.jpg

"Asla sahipsiz bırakmayacağız"
Resmi rakamla Kayseri mitingine 135 bin kişinin katıldığını bildiren Erdoğan, "Bay bay Kemal, bak Kayseri ne diyor?" dedi.
"14 Mayıs'ta da bunlara bu cevabı verecek miyiz, buna hazır mıyız?" sorularına alandakilerin hep bir ağızdan verdiği "evet" yanıtının ardından Erdoğan, "Allah sizlerden razı olsun." ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şov ve istismar için deprem bölgesine gidenler, ne yazık ki onlar sırtını dönse dahi, biz depremin izlerini tamamen silinceye kadar sahada olmayı sürdüreceğiz. Depremzedelerimiz gönüllerini ferah tutsun, Allah'ın izniyle onları asla sahipsiz bırakmayacağız." diye konuştu.
Erdoğan, depremde ve sellerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve "Rabb'im bizleri her türlü afetten, musibetten muhafaza eylesin diyorum." dedi.
Kendi kumaşlarının milletin kumaşı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bizim hamurumuzu milletimiz karmıştır. 15 Temmuz'da milli iradeyi beraber savunduk. Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz. Cudi Gabar'dan da müjdeli haber aldık. Günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol rezervi bulduk. Kuyumuza bölücü örgütün alçakça katlettiği şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın ismini verdik. Gabar'daki petrolümüz de Kayseri'nin dillere destan üzüm pekmezi kıvamında. İşte bu kalitedir. Çok temiz ülkemizin günlük ihtiyacının 10'da 1'ini karşılayacak. Buradan bakkal pazarcı gibi küçük esnaflarımıza müjde vermek istiyorum. Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT