Bakan Soylu: 'Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek'

Bakan Soylu: 'Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçisi'ne seslenerek, “Amerikan büyükelçisine buradan söylüyorum. Hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum. Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek. Çok net söylüyorum. Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye'nin üzerinden çekiniz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da Göç İdaresi Başkanlığı'nın İl Göç İdaresi Müdürleri Toplantısı'nda konuştu. Bakan Soylu açıklamasında son günlerde bazı ülkelerin konsolosluklarını kapatmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Amerikan Büyükelçisi'ne Ağır Eleştirileri
Konuşmasında Amerikan Büyükçelisi'ne ağır eleştirilerde bulunan Bakan Soylu şunları söyledi:
"Türkiye'nin şöyle bir talihsizliği var, Türkiye'ye gelen her Amerikan büyükelçisi, 'Ben Türkiye'de nasıl darbe yaparım, darbe yaptırırım' telaşı içerisindedir. Bu Türkiye'nin temel bir talihsizliğidir. Her Amerikan büyükelçisinin, 'Türkiye'de acaba ben ne yaparım, ne yaptırırım ve Türkiye'ye nasıl zarar veririm, babalarıma nasıl yaranırım', dertleri budur. Bugün Türkiye'nin yıllardan beri en önemli talihsizliklerinden bir tanesi bu, hep de bu olmuştur. Diğer büyükelçileri toplar 'fıs fıs fıs', onlara akıl vermeye çalışır. Avrupa'da da aynısını yapıyorlar ya.
Onlar idare ediyorlar Avrupa'yı, Amerikan büyükelçiliği. Avrupalılar üzülmez bu söze merak etmeyin. Onlar gerçeklerin ne olduğunu biliyorlar. Otururlar, dizayn ederler, Türkiye'yi de dizayn edebileceklerini zannediyorlardı ama bir adam oyunlarını bozdu, Recep Tayyip Erdoğan. Onlar Türkiye'yi de böyle zannediyorlardı, oturacaklardı 'fıs fıs' oyun, tezgah kuracaklar. Amerikan büyükelçisine buradan söylüyorum. Hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum. Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek. Çok net söylüyorum. Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye'nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık."

bakan-soylu.jpeg

Göç Meselesi Konusu
Göç meselesini, 21'inci yüzyılın en önemli insanlık ve güvenlik meselelerinden biri olarak gösteren Bakan Soylu, Batı'nın doğuyu fakirleştirerek, bütün zenginliklerini çalarak zenginleşmekle suçladı. Bakan Soylu, meselenin tek başına Suriye olmadığını belirterek, “Nitekim bugün Afganistan, Pakistan, Afrika bir kaynak. 1970 yılındaki dünyada uluslararası göçmen sayısı 84 milyondu ve o günkü dünya nüfusunun yüzde 2,3'ü idi. 2020'de bu sayı 280 milyonu aştı ve dünya nüfusunun yüzde 3,6'sı. 2021 sonunda zorla yerinden edilmiş insan sayısı 89,3 milyondur. 2022 başında Ukrayna-Rusya savaşı başladı, yıl ortasında bu sayı 103 milyona çıktı. Aslında yeni bir şey yaşamıyoruz. Göç hiç değişmedi" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.