Parsel Sorgu

Parsel Sorgu
Parsel sorgu hizmeti Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara sunulan uygulamalar arasında yer alır.

Böylece vatandaşlar herhangi bir yere gitmeye ihtiyaç duymadan aradıkları tapu bilgilerine kolayca ulaşabileceklerdir. Bu işlem ile bilgisayardan, cep telefonundan ya da tabletten parsele ait yer bilgisine ulaşılabilir.

Parsel sorgu hizmeti Müdürlükçe verilen sorgulama hizmetine e devlet üzerinden erişilmekte olup bu hizmet ilk ve tek coğrafi servis olarak ifade edilir. Özellikle ev, arsa, arazi, bağ, tarla, bahçe ve buna benzer taşınmazların kontrol edilebilmesi açısından bu hizmet yarar sağlamaktadır.

Parsel Sorgulama Hizmeti

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesinden de erişilebilen sorgulama hizmeti ile +ilçe, il, mahalle, ada ile parsel bilgileri seçilip sorgulama yapıldıktan sonra o taşınmaza ait tapu bilgilerine ulaşılabilir. Aynı zamanda parsele ait uydu görüntülerine de ulaşmak mümkündür. Bunlar idari sorgulama olarak ifade edilmekte olup bu sorgulamaya ek olarak katman, adres ve coğrafi sorgulama da yapılabilir. Uygulamanın kullanışlı olması sebebiyle sorgulamalar artık mobil üzerinden de yapılabilir hale gelmiştir. Bunun için Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen uygulama App Store ya da Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Bu şekilde yapılan sorgulama sonucunda elde edilen verilen ile kağıt üzerindeki bilgiler birbiri ile uyuşmuyorsa bu durumda müdürlüğe müracaat edilmesi gerekir.

tapu_parsel_sorgulama.jpg

Tapu Parsel Sorgulama

Tapu ve Kadastro bilgi sistemi yani TAKBİS ile ülke genelindeki bütün taşınmazlara ait mülkiyet bilgileri elektronik ortamda sunulur. Sorgulamaların daha güvenli ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için hayata geçirilen bu sistemi kullanabilmek için öncelikle sisteme giriş yapılarak kullanım koşulları kabul edilir. Sorgulama e devlet üzerinden yapılacağında ise öncelikle e devlet şifresi alınmalıdır. Şifre ile kimlik doğrulaması yaptıktan sonra parsel sorgulama işlemi tamamlanabilir. https://www.habernediyor.com/bilim-teknoloji/tapu-parsel-sorgulama-2020-h41947.html

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.