Samsung Exynos Modem 5300 Tanıtıldı

Samsung Exynos Modem 5300 Tanıtıldı
Samsung Exynos Modem 5300 Özellikleri

Samsung, akıllı telefonlarda uydu üzerinden 2 yönlü iletişimi sağlayabilen Exynos Modem 5300 ile karşımıza çıkıyor. Modem, çok uzak bölgelerde veya kamu hizmetlerinin devre dışı kaldığı felaket bölgelerindeki kullanıcıların 5G Karasal Olmayan Ağlar (NTN) kullanarak dünyayla iletişim kurmasına olanak tanıyacak.

Exynos Modem 5300, gelişmekte olan telekom ağları ve akıllı telefon üreticileri tarafından geliştirilen donanım ve yazılımlarla birlikte çalışabilirliği sağlamak için standart 3GPP Sürüm 17’yi uyguluyor.

NTN iletişiminde akıllı telefonunuz bir uyduya ve diğer karasal olmayan araçlara bir mesaj gönderebiliyor. Bu mesaj, mesajı bir yer istasyonuna geri gönderiyor, bu da mesajı diğer kullanıcıların alması için normal hücre ağına iletiyor. Bu 2 yönlü bir iletişim, yani mesajlar diğer yoldan da akabilir. Sadece metin de değil, gelecekte kullanıcılar uydu üzerinden yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar gönderebilecekler.

Bu, elbette akıllı telefonlar için benimsenecek ancak Samsung, uçan arabalar ve insansız hava araçları gibi kentsel hava hareketliliği araçlarında da kullanım öngörüyor.

Samsung ayrıca, telefonların içinde ayrı bir yüksek güçlü anten çipine olan ihtiyacı ortadan kaldıracak NarrowBand Nesnelerin İnterneti teknolojisi (NB-IoT) üzerinde çalıştığını da söylüyor.

Samsung Electronics İletişim İşlemcisi Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Min Goo Kim, “Samsung, 6G’nin gelişine hazırlık olarak dünya genelinde hibrit karasal-NTN iletişim ekosistemlerini geliştirmede liderliği ele geçirmeyi hedefliyor” dedi. Samsung yıllardır 6G üzerinde çalışıyor ve Güney Kore hükümeti prototip 6G ağlarının 2026’da hazır olmasını istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.