Gönül Sofları Kuruyoruz! İftar Bağışlarınız ile Mazlumların Soflarına Misafir Oluyoruz

Gönül Sofları Kuruyoruz! İftar Bağışlarınız ile Mazlumların Soflarına Misafir Oluyoruz
Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler zekât bağışlarınızı bir araya getirerek zekât dağıtımlara belirlenen ihtiyaç haritaları doğrultusunda devam ediyoruz.

İftar verme

İftar, ramazan ayının tadı, tuzu, beklenen anı ve en özel saatleridir. Kalabalık iftar sofraları, misafirler ve ezan sesi adeta on bir ay onu beklediğimize değmiş gibi hissettirir. Ramazanı diğer aylardan ve sıradanlıktan ayıran her ne kadar da müminlerin sultanı olmasıysa da aslında bizler ramazanın atmosferini, yardımlaşma iklimini, insanların huzurunu, saygısını ve sükûnetini severiz. Yardımlaşmanın, bolluğun ve bereketin ayıdır ramazan.

İftarlar da bu bolluk ve bereketin masalara dökülmüş halidir. Tüm bu bereketi ihtiyacı olan kişilerle paylaşmak da ramazanın esas ruhudur. Bu ruha ayak uydurabilmek için çok derinden hissetmek, duygudaşlık kurabilmek ve bu ayın faziletini arttıracak iyilikler yapabilmek gerekir. Bizler de bu ruha ayak uydurabilmek için her sene olduğu gibi yine bu yıl da Ramazan etkinliklerimize Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak devam ediyoruz. İftar verme ücretimiz bu ramazan ayı için 100 TL (Yüz Türk Lirası) olarak derneğimiz tarafından belirlenmiştir. Bu iftar yardımlarını yapabilmek, iftar verme, gıda kolisi veya ekmek dağıtımları gibi yardımları yapabilmek için yurt içinden veya yurt dışından Tük Lirası veya USD ve EURO birimleri ile banka hesaplarımıza yardım kanallarını aktif hale getirerek oradaki hayırseverlerimizin de yardımlarını ihtiyaç sahibi çocuklara iletiyoruz. Dilerseniz 7/24 açık müşteri hizmetlerimizden bizlere ulaşabilir ve sorularınızı bizlere bizzat ilk ağızdan iletebilirsiniz. Bunun yanı sıra Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Düzenli bağışçımız olmak ve bu ramazan ayı boyunca veya sonrasında da bağışlarınızı ve iftar verme ücretini derneğimiz üzerinden gerçekleştirmek isterseniz 7/24 açık müşteri hizmetlerimiz ve whatsapp hattımız üzerinden konuyla alakalı isterilerinizi dile getirebilirsiniz. Bu ramazanda bir umuttur Ramazan sloganı ile çıktığımız yolda hayırsever vatandaşlarımızın bizlere verdiği desteklerle yol aldık, büyüdük ve geliştik. Tüm yardım süreçlerini baştan sona takip edecek ve bu süreçlerde şeffaf olabilecek kadar da açık bir şekilde yardımlarımızı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya özen gösteriyoruz. Sizler de Bir umuttur Ramazan projemize destek olarak ihtiyaç sahibi birinin yüzünde tebessüm olabilirsin.

yedibasak-insani-yardim.jpg

Zekât hangi mallardan verilir

Zekât malları hangi mallardan verilir? Sorusu yıllardır gündemdeki yerini koruyan ve merak edilen sorular arasındadır. Özellikle zekât hangi mallardan verilir? Sorusunun oldukça merak edeni vardır ki bunlar da ticaret ehli ve iş adamlarıdır. Zekât hangi mallardan verilir? Sorusunun net cevabı 80,2 gram altın değerinde minimum mala tekabül eden her türlü maldan zekât verilir. Bunların altın veya bir maden olup olmaması durumu değiştirmez. Ortaklı işlerde zekât vermek eğer tek bir ortak nisap miktarına ulaşıyorsa bireysel, eğer tüm ortaklar beraber nisap miktarına ulaşıyorsa toplu bir sorumluluk sayılmaktadır. Şirketlerde özellikle devlete verilen vergi ile zekât arasında bir bağlantı yoktur yerine sayılamaz. Zekâtlarınızı dernekler ve insani yardım kuruluşlarına dilerseniz toplu dilerseniz de parçalara ayırarak vermenizde bir sakınca yoktur. Zekât bağış yapılabilir, dernekler üzerinden vekâleten verilebilir. Yeni dönemde herkesin çalışarak para kazanabilmesi ve zekât verilebilecek kişi sayısının etrafınızda azalması neticesiyle bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak ihtiyaç haritaları belirleyerek yoksul ve ihtiyaç sahibi kimselerin tespitini yapıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın gönderdiği zekâtları da bu kişilere birinci elden ayni ve nakdi yardım olarak ulaştırıyoruz. Yedi Başak Olarak bizler de Zekât bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor ve bir kişinin daha yüzünde gülümsemeye sebep oluyoruz. Siz de zekâtlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isterseniz, ‘’ZEKÂT’’ yazıp 3157’ye için SMS yoluyla 15 TL bağışta bulunabilir, fitre ve fidye yardımlarınız için 130 TL(Yüz Otuz Türk Lirası) tutarında, bayram harçlığı için 250 TL(İki Yüz Elli Türk Lirası), bayramlık kıyafet için 750 TL (Yedi Yüz Elli Türk Lirası), İftar yemeği vermek için 250 TL (İki Yüz Elli Türk Lirası) , gıda kolisi için 1.000 TL (Bin Türk Lirası), sahur ve sebze dağıtımı için 500 TL (Beş Yüz Türk Lirası) ve ekmek dağıtımı için 30 TL (Otuz Türk Lirası) tutarında bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sen de zekâtını Yedi Başak ile ver, iyilik zincirimize bir halka da sen ol.

yedibasak-insani-yardim-2.jpg

Zekât ne demek

Zekât ne demek? sorusu hem dinen hem de mana olarak bir çok farklı sonuç doğurmaktadır. Zekât ne demek? sorusu dinen zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda (nisap) mala sahip olan kimselerin Allah rızası için ihtiyaç sahibi kişilere vermesi gereken belli miktarı ifade ediyor. Bu ibadete Kuran-ı Kerim ışığında bazı örnekler vermek gerekirse "Ve rahmet olunmanız için salâtı ikame edin, zekâtı/vergiyi verin ve o elçiye itaat edin. (Nur/ 56)" buyrulmaktadır. Zekâtı verebilmek için zenginlik ölçüsü olan nisap miktarına ulaşmış olmak gerekmektedir. Zekât ne demek sorusunun mana olarak açıklaması ise artmak, arınmak, temizlenmek anlamına gelen Arapça bir sözcüktür. Zekâttan zenginlik ölçüsüne ulaşan herkes mesuldür. Bu zenginlik ölçüsüne ulaşmış olmanın kıstası ise, 80,2 gram altın değerinde borç ve temel ihtiyaçlar haricinde minimum mala sahip olmaktır. Bunun dışında devede 5 sığırda 30, koyun ve keçide 40 adet nisap miktarı sayılmaktadır. Bu mallardan hangisine sahipse kişi 1/40 yani kırkta birini, oransal olarak da %2,5 miktarını zekât olarak vermekle yükümlüdür. Zekât zengin olan, Müslüman olan, akıl sağlığı yerinde olan, ergenlik çağına ermiş, hür olan, hükmen artıcı kazanç sağlayan nitelikte mala sahip olan, nisap miktarına ulaşmış herkes için bir yılsonunda şarttır. Bu bir yıl kavramı kameri takvime göre 354 gün kadar olmaktadır. Bir yılsonunda nisap miktarı korunursa zekât farz düşer. Zekât vermenin belli bir zamanı yoktur. Zekât farz olduğu andan itibaren verilir, herhangi bir ayı veya dönemi yoktur. Şahsi kullanım alanları zekâta tabii olmasa da üzerinden kira geliri elde edilen evlerin, bağ ve bahçelerin de ticari amaçla kullanıldığını baz alırsak bu taşınmazlar üzerinden de zekât verilmelidir. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler zekât bağışlarınızı bir araya getirerek zekât dağıtımlara belirlenen ihtiyaç haritaları doğrultusunda devam ediyoruz. Sizler de zekâtlarınızı ‘’ZEKÂT’’ yazıp 3157’ye SMS göndererek 15 TL değerinde bağışta bulunabilirsiniz. Yedi Başak olarak Başaklarımız çoğalsın, bereketimiz artsın diye değerli hayırseverlerimizle çıktığımız bu yolda, hem yolda olmaktan hem de başarıya ulaşmış olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.