Marmara'da ekoloji savunucuları dayanışma için bir araya geldi
Marmara'daki ekolojik tehditlere karşı birlik olma çağrısı yapıldı. Doğa hakları savunucuları, kalıcı bir dayanışma ağı kurma kararı aldı.

Kaz Dağları'ndan Saros'a, Ergene'den İzmit Körfezi'ne kadar uzanan ekolojik mücadelelerin temsilcileri, "Marmara Yan Yana: Ekolojik Haklar ve Dayanışma Buluşması" adı altında Kocaeli'de bir araya geldi. Armaş Vakfı'nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, sekiz ilden gelen 11 örgüt ve Değişim Elçileri programından katılımcılar, Marmara'nın ekolojik baskılarını haritalandırdı.
Marmara Denizi'ndeki Tehditler
Katılımcılar, Marmara Denizi'nin kıyı sanayisi, derin deniz deşarjı ve yanlış balıkçılık politikaları nedeniyle büyük bir tehdit altında olduğunu ifade etti. 2021'deki müsilaj krizinin ardından alınan koruma önlemlerine rağmen, bu baskıların devam ettiğine dikkat çekildi.
Karadaki Ekolojik Sorunlar ve Dayanışma İhtiyacı
Buluşmada ayrıca Kaz Dağları'ndaki altın madeni projeleri ve Trakya'daki kaya gazı aramaları gibi karasal tehditler de gündeme geldi. Katılımcılar, bu sorunların yalnızca yerel değil, ulusal bir ekolojik kriz yarattığını vurguladı. Mücadelelerin daha etkili hale gelmesi için bölgesel dayanışmanın önemine değinildi.
BU HABERE DE BAKGöçmen kaçakçılığına yönelik dev operasyon: 51 gözaltı







