Malatya'da Cumhuriyet Kupası sahiplerini buldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına hayata geçirilen, 42 takımın ve 200 sporcunun ter döktüğü basketbol turnuvası coşkulu bir ödül töreniyle tamamlandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına hayata geçirilen, 42 takımın ve 200 sporcunun ter döktüğü basketbol turnuvası coşkulu bir ödül töreniyle tamamlandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde ve Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Basketbol Turnuvası büyük bir heyecana sahne oldu. Geçtiğimiz 19 Ekim tarihinde start alan ve U12 kız-erkek, U14 kız-erkek ile Büyükler Bölgesel olmak üzere toplamda çeşitli kategorileri barındıran bu dev organizasyona 42 takım ve 200 sporcu katılım gösterdi.
Kentteki Muhammed Ali Clay Spor Salonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve çekişmeli karşılaşmalara sahne olan 7 günlük maraton, düzenlenen görkemli ödül töreniyle final yaptı. Genç atletlerin coşkulu tezahüratları ve tribünlerin yoğun ilgisi eşliğinde salona gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya ile Elazığ ekipleri arasında oynanan büyük final müsabakasını yerinde takip etti.

Sporcuların ve ailelerin coşkusuna ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Malatya sporun şehri olacak, kütüphanelerin şehri olacak. Gençlerimizin güvenli sosyal alanlara ulaşabilmesi için yatırımlarımızı sürdürüyoruz.”
Genç nüfusun dijital bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar gibi riskli unsurlardan uzak tutulmasında spor tesislerinin, kütüphanelerin ve modern sosyal yaşam alanlarının kritik bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Sami Er, çocukların sağlıklı atmosferlerde vakit geçirmelerini sağlamak adına kararlı adımlar attıklarını dile getirdi.
Kitap fuarı programındaki temaslarının ardından genç sporcular ve aileleriyle bir araya gelen Başkan Sami Er, salon tribünlerinde gördüğü tablonun kendisini son derece gururlandırdığını belirtti. Organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne, belediye bünyesindeki departmanlara ve destek veren tüm paydaşlara teşekkürlerini ileten Başkan Sami Er, 42 takım ve 200 sporcu ile kurulan bu dostluk köprüsünün değerine dikkat çekti.
Malatya genelinde gençliğe yönelik projelerin hız kesmeden devam ettiğini aktaran Başkan Sami Er, şehir genelinde toplam 43 gençlik ve spor tesisi inşa edildiğini, bunların bir kısmının tamamlandığını bazılarında ise çalışmaların aktif olarak sürdüğünü kaydetti. Yıl sonuna kadar bu tesislerin yüzde 80 oranındaki kısmının tamamlanarak hizmete açılmasının hedeflendiğini ifade eden Başkan Sami Er, genç nesillerin günlük hayatlarında spora, eğitime ve kültürel faaliyetlere çok daha rahat erişebilmesini arzuladıklarını kaydetti.
Gençlik merkezlerinin zemin katlarını sosyal yaşam alanı olarak tasarladıklarını, çevre düzenlemeleriyle ailelerin çocuklarını beklerken vakit geçirebilecekleri rekreasyon alanları kazandırdıklarını anlatan Başkan Sami Er, binaların üst katlarını ise kütüphanelere ayırdıklarını dile getirdi. Malatya'da halihazırda 7 gün 24 saat hizmet sunan kütüphanelerin yanı sıra 13 yeni kütüphane yatırımının da hızla devam ettiğini bildiren Başkan Sami Er, kadınların el emeği göz nuru üretimlerini sergileyip değerlendirebilecekleri özel alanlar kurmak için de çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, turnuvanın final konuşmasının ardından dereceye giren takımların oyuncularına kupa ve madalyalarını takdim etti. Başkan Sami Er ayrıca, Elazığ Fırıncılar, Unlu İmalatçılar ve Gıda Satıcıları Esnaf Odası Başkanı İlhan Yıldız ile Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Yaylacı'ya turnuvaya sundukları kıymetli katkılardan ötürü teşekkür plaketi verdi. Karşılıklı memnuniyetin hâkim olduğu törende, Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Yaylacı da Başkan Sami Er'e ildeki basketbol sporunun gelişimine verdiği büyük desteklerden ötürü teşekkür plaketi takdim etti.
BU HABERE DE BAKSaraytay, ASGD Koşusu'nda birinciliği kazandı