Kocaeli'de çiftçilere yem bitkisi tohumu desteği sağlanıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere yönelik yem bitkisi tohumu desteği ile tarımsal üretimi desteklemeye devam ediyor. 91 bin dekar alanda 1.250 ton yem bitkisi tohumu dağıtılacak.

Dünya genelinde tarım ve gıda krizinin etkileri artarken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin yanında olmaya ve tarımın geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Başkan Tahir Büyükakın'ın liderliğinde gerçekleştirilen destekler çerçevesinde, yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohumu dağıtımına Kandıra'dan başlandı. Toplam maliyeti 66 milyon TL olan 1.250 ton yem bitkisi tohumu, 8 ilçedeki 2 bin 950 çiftçiye ulaştırılacak.
Dağıtım Töreni Kandıra'da Gerçekleşti

Kandıra Tarımsal Ürün Depolama ve Değerlendirme Merkezi'nde düzenlenen törene, Başkan Büyükakın'ın yanı sıra yerel yöneticiler ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Büyükakın, tarımsal üretimin güçlendirilmesi için desteklerin süreceğini belirtti. Üreticilerin maliyetlerini azaltmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan, tarımın stratejik önemine dikkat çekti.

Üreticiler Desteklerden Memnun
Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, bu desteklerin üreticiler için büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, Başkan Büyükakın'a teşekkür etti. Ayrıca, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem de sürdürülebilir üretim için verilen desteklerin önemli olduğunu belirtti. Çiftçiler, tohumlarını alacakları tarihler hakkında bilgilendirilecek.
BU HABERE DE BAKKonya Karapınar Jeoparkı Unesco yolunda






