TÜRSAB'tan Hac açıklaması

TÜRSAB'tan Hac açıklaması
TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi ve Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HÜRSAD) Başkanı Diyaeddin Şahin yaptığı açıklamada, "Bu yıl Türkiye'den 35-40 bin arasında hacı adayının hac yapacağını düşünüyoruz" dedi.

TÜRSAB Konya Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan ve burada bir konuşma yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi ve Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HÜRSAD) Başkanı Diyaeddin Şahin, hac ve umre turlarının başlayacağı müjdesini verdi.
65 Yaş Üzeri Hacca Gidemeyecek
Şahin konuşmasında bu yıl ki hac kontenjanları hakkında şunları söyledi:
“Hac ve umre turları için bir beklentimiz vardı. Suudi Arabistan 1 milyon hacı adayı alabileceğini ilan etti. Muhtemelen 900 bin hacıyı yurtdışından alacaktır. Ülkemiz içinde yüzde 40’lık bir kontenjan olacak beklentisindeyiz. Bu yıl ülkemizden 35-40 bin arasında hacı adayının hac yapacağını düşünüyoruz. Bu yıl hacca 65 yaşın altındakiler gidecek, 65 yaşını dolduranlar gidemeyecek.  Ayrıca hacca gidecek vatandaşlarımızın aşıları tamamlanmış olacak.  Artan gıda, ulaşım ve konaklama giderlerinden dolayı hac fiyatları güncellenecek.  Biraz pahalı olacak. Hac ve umre turları organizasyonun açılmasıyla sektörde bir hareket gelecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT