Çubuk'ta kurban kesim kursu açıldı

Çubuk'ta kurban kesim kursu açıldı
Çubuk Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Kurban Bayramı öncesi "Kurban Kesim Elemanı Kursu" açıldı.

Öğretici olarak Semanur Olcay Deniz, Mehmet Akif Topçu'nun görev aldığı büyük ve küçükbaş hayvan kesimi için açılan kursa 20 kursiyer katıldı.

4 gün devam edecek kursun dersleri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mesçioğlu, derslerde doğru kurban seçimi, kurban kesimi öncesi alınacak araç ve gereçler ile hayvan kesim yerini hazırlama, kesim yapılacak yerin şartlarını iyileştirme, dini usullere uygun hayvana zarar vermeden kesme, yüzme ve deriyi doğru muhafaza edebilme konularının anlatıldığını söyledi.

Din görevlisi, veteriner ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından da eğitimlerin verileceğini vurgulayan Mesçioğlu, başarılı olanlara sertifika verileceğini bildirdi.

Belediye tarafından kurban kesim elemanı kursuna önem verildiğine işaret eden Mesçioğlu, "Kurban kesiminde kurbanlıkların belediyemizce belirlenen yerlerde kesilmesini ve kurban kesimi esnasında ve sonrasında çevremizi temiz tutmamız konusunda tüm ilçe halkımızın çok hassas olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.