Bakan Kurum: Şehirlerimizi kozmetik belediyecilik yapanların insafına terk etmedik

Bakan Kurum: Şehirlerimizi kozmetik belediyecilik yapanların insafına terk etmedik
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, "Bakanlık olarak şehirlerimizin geleceğinden sorumlu bir kurumuz. Şehirlerimizin hiçbirini görüntü, reklam, makyaj, kozmetik belediyeciliği yapanların insafına terk etmedik, etmeyeceğiz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İLBANK Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası temel atma ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan altyapı yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

“Şehirlerimizi Kozmetik Belediyeciliği Yapanların İnsafına Terk Etmedik”

Özellikle Rusya-Ukrayna kriziyle beraber Türkiye'nin gücünü dünyada herkesin gördüğünü vurgulayan Bakan Kurum, “Türkiye vakti gelmiş bir fikirdir. Bu fikrin karşısında Allah’ın izniyle, bundan böyle kimse duramaz. Hem yerelde hem küreselde güneş gibi yükselen Türkiye’ye kimse mani olamaz. Biz bakanlık olarak şehirlerimizin geleceğinden sorumlu bir kurumuz. Açık ve net söylüyorum; şehirlerimizin hiçbirini görüntü, reklam, makyaj, kozmetik belediyeciliği yapanların insafına terk etmedik, etmeyeceğiz. Bu millete, bu şehirlere, bu cennet vatana hizmeti, birileri gibi, hiçbir dünya telaşına, hiçbir dünya kaygısına değişmeyeceğiz. Şehirlerimizi; eser üretme, yatırım yapma, proje sunma kabiliyeti olmayanların eline bırakmayacağız. Zihinlerinde devlet, millet derdi olmayanlara, millet namına tek bir hayal kurmayanlara, milletimizle birlikte gereken dersi vereceğiz. İnşallah tüm şehirlerimizi; milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla ve aziz milletimizle, hep birlikte el ele, gönül gönüle istikbale taşıyacağız. Açılışını yaptığımız, temellerini attığımız tüm yatırımlarımızın Konya’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Başta İller Bankamıza ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Yol Yürümeye Devam Edeceğiz”

Şehre kazandırılan tüm eserlerin Konya için hayırlı olmasını dileyen Bakan Kurum, “Biz Konya’nın, Konyalıların, Hz. Mevlana’nın, Anadolu’yu iman yurdu kılan uluların dizinin dibinde büyüdük ve bu vatanın her karış toprağını çok sevdik. Bu cennet vatanı 20 yılda, Cumhuriyet tarihinde yapılanların 10 katı esere kavuşturabilme başarısını gösterebilmemizin gerisinde işte bu aşk, bu sevda vardır. Biz yatırımlarımızı yapmaya, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yol yürümeye, her sabah yeni bir projeyle milletimizin karşısına çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
281 Milyon Liralık Yatırımlar
Programda konuşan İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un desteğiyle Konya’nın gelişmeye ve ilerlemeye devam ettiğini belirterek, “Özellikle son 4 yılda Konya’da yapılan açılışlar ve temel atmalar da bunun en büyük göstergelerinden biridir. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle birlikte yürüttüğümüz, bankamız öz kaynaklarından sağladığımız finansman ile toplam maliyeti 281 milyon lira olan 14 adet içme suyu, kanalizasyon, yol ve üstyapı yatırımlarımızın açılışını bugün gerçekleştireceğiz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT