Kırşehir'de "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi

Kırşehir'de "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi
Kırşehir'de tarımsal üretimi, verimi ve kaliteyi artırmak amacıyla "Tarla Günü" etkinliği gerçekleştirildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Boztepe'de düzenlenen etkinliğe katılan Vali Hüdayar Mete Buhara, üreticilerden çalışmalar...

Kırşehir'de tarımsal üretimi, verimi ve kaliteyi artırmak amacıyla "Tarla Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Boztepe'de düzenlenen etkinliğe katılan Vali Hüdayar Mete Buhara, üreticilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Buhara, "Tarımda verimliliğin arttırılması ve çiftçilerimizin her anlamda desteklenmesi temel önceliğimiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çiftçilerimize bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen de "Arpa-Buğday Çeşit Denemesi"nin kurak iklim şartları ile hastalıklara dayanıklı ve verimli çeşitleri tespit etmek amacıyla düzenlendiğini aktardı.

Çalışmayla bölgenin tarım potansiyeline değer katmayı, çiftçilerin çeşit seçimine yol gösterici olmasını hedeflediklerini aktaran Seçen, "Çeşitlerin dayanıklılığı ölçülerek birim alandaki verileri saptanacak, bölge iklimine uyumu belirlenecek, hastalık ve diğer zararlara karşı dayanıklılığı ve duyarlılığı tespit edilerek sonuçlar çiftçilerimizle paylaşılacak. Böylelikle bölgemiz tarımına en uygun tohum çeşidi belirlenecek. Gerçekleştirilen etkinlikte de eşit şartlardaki 14 çeşit arpa, 22 çeşit ekmeklik buğdaydan oluşan 36 çeşidin performansı gözlemlendi." diye konuştu.

Vali Buhara ve katılımcılar, tarlalarda ekili alanlarda inceleme de yaptı.

Kırşehir'de "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.