TMO, İzmir Ticaret Borsası'nda 12 Bin 500 Ton Kuru Üzüm Satışı Gerçekleştirildi

TMO, İzmir Ticaret Borsası'nda 12 Bin 500 Ton Kuru Üzüm Satışı Gerçekleştirildi
Toprak Mahsulleri Ofisi stoklarında bulunan 2021 ve 2022 yılı ürünü kuru üzümleri İzmir Ticaret Borsası Kuru Üzüm İşlem Salonunda satışa sundu.
Toprak Mahsulleri Ofisi stoklarında bulunan 2021 ve 2022 yılı ürünü kuru üzümleri İzmir Ticaret Borsası Kuru Üzüm İşlem Salonunda satışa sundu. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin de katıldığı ve ihracatçı firmaların yoğun ilgi gösterdiği satış işleminde 2021 yılı mahsulü yaklaşık 12 bin 500 ton kuru üzüm satışı gerçekleşti.

Satış seansı öncesinde konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli “İzmir Ticaret Borsası 131 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye'de borsacılık geleneğinin temel taşıdır. Bizi biz yapan değerlerimizin başında da her zaman övündüğümüz üzüm ve pamuk salonlarımız yer alıyor.

Bu salonlar, güvenin ve ticari ahlâkın kutsandığı yerlerdir. Salonlarımıza ve tüccarlarımıza olan sonsuz inancımızla, bir yandan çağın şartlarına uyum sağlamak amacıyla elektronik işlem platformu çalışmalarımız devam ederken diğer yandan geleneksel yapıyı güçlendirerek sürdürme gayreti içindeyiz.

1924 yılından bu yana 99 yıldır aralıksız biçimde üzüm salonumuzda üzüm işlemleri yapılmakta ve fiyat tespit edilmektedir. Borsamız kuru üzüm işlem salonu üretici, tüccar, aracı ve ihracatçıdan oluşan sektörün tüm paydaşları için büyük önem taşıyor. Piyasada arz ve talep dengesinin sağlanması, tüm kesimler için aleni fiyat oluşumunun gerçekleşmesi ve kuru üzüm piyasalarımızın sürdürülebilirliği için ihracatçılarımız başta olmak üzere sektörümüzün tüm paydaşlarının işlem salonumuza daha yoğun katılımını bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisimiz de kuru üzüm piyasalarında önemli bir rol üstleniyor.

Stoklarında bulunan ürünlerin satışını Borsamızda yapmaları sektörümüz açısından çok önemli. Bu kararı alan başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye, Toprak Mahsulleri Ofisimizin Değerli Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal’a ve tüm TMO yetkililerine Borsamız adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da iş birliğimizin artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Seans öncesinde konuşan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ise “TMO olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın görevlendirmesi ile beş sezondur kuru üzüm sektöründe de faaliyet göstermeye başladık. Öncelikli amacımız üreticilerimizin kuru üzümden hak ettiği geliri elde etmesi. Biz TMO olarak üreticilerimizin korunmasında ne kadar hassas isek tüccar ve ihracatçılarımızın da aynı hassasiyeti gösterdiğine inanıyoruz.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm paydaşlar için piyasayı dengeleyici bir rol üstlenmeye devam edeceğiz. Ülkemizin dünya kuru üzüm piyasalarındaki lider konumunun bundan sonra da devam edeceğini ve ihracat gelirimizin istikrarlı bir şekilde artacağını düşünüyorum. 2022 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 9 numara üzümü 27 liradan satın aldık.

Stoklarımızda 2021 yılı ve 2022 yılı ürünü kuru üzüm bulunuyor. İzmir Ticaret Borsası’nda başladığımız satışlarımıza ihracatçı firmalarımızın ilgisi bizleri mutlu etti. Borsadaki satışlarımız belirlediğimiz plan çerçevesinde bundan sonra da devam edecek. İzmir Ticaret Borsası işlem salonlarının hem sektör hem de ülkemiz için çok önemli olduğunun farkındayız ve ihracatçı firmalarımızı borsadaki satışlarımıza her zaman bekliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.