'Konya Şeker'in yabancılara satışı söz konusu değil!'

'Konya Şeker'in yabancılara satışı söz konusu değil!'
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker hakkında çıkan yabancılara satışı konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Battı bitti hikayesi sona erdi. Hiçbir yeri satmadan borcumuzu öderiz. Kurumlarımızın yabancılara satışı söz konusu değil” dedi.

PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı ve Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker Merkez Kampüsü'nde düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Erkoyuncu, Konya Şeker hakkında merak edilen bütün soruları yanıtladı, kurumun borcuyla ilgili olarak ise 9 milyar 350 milyon dolar olduğunu, borcun 2 yıl ödemesiz 7 yıl yüzde 15 vadeyle yapılandırıldığını belirtti.

'KURUMUN BATTI BİTTİ HİKAYESİ SONA ERDİ'

Başkan Ramazan Erkoyuncu, Torku Gıda'nın tüm borcunun 5 buçuk yıl içinde rahat bir şekilde ödeneceğine vurgu yaparken, kurum için “Battı, bitti” hikayesinin sona erdiğine dikkat çekti ve açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kurum, kendi imkanlarıyla ve kendi gücüyle bugünlere geldi. Konya Şeker çok güçlü bir kuruluş. Şeker üretimi konusunda bizimle kimse rekabet edemez. Patates cipsinde çok iyiyiz. Şeker, bisküvi ve cipste kapasitemizi artıracağız. Tekrar ifade ediyorum, kurumun 9 milyar 350 milyon TL borcu var. Biz, göreve geldiğimiz günden bu yana borcu hiçbir alanda artırmadık, aksine bir kısmını azalttık.”

konya-seker-merkez-kampusu.jpg

"TAŞINMIYORUZ, YENİ FABRİKANIN TEMELİNİ DE ATACAĞIZ"

Konya Şeker'in mevcut merkez kampüsüyle ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Başkan Erkoyuncu, şunları kaydetti:
"Taşınma konusunu askıya aldık, şimdilik vazgeçtik. Panikle hareket etmeye gerek yok. Burası 69 yaşında. Bazı aksamlar eski. Biz, gıdanın borcunu çok rahat öderiz hatta yatırımları da yaparız. Hiçbir şeyi de satmadan borcumuzu öderiz. Bir olumsuzluk yaşanmazsa Konya’da ilkbaharda yeni fabrikanın temelini de atacağız.”

somatermik.jpg

"SOMA'DA DAM ÇÖKMEK ÜZERE!"

Kurumun enerji yatırımları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Erkoyuncu, “Enerjide borcumuz dolar bazlıydı. 1 milyar 140 milyon dolardı. 750 milyon dolarını yapılandırdık yüzde 15 faizle. Merkez Bankası ve diğer ilgili bankaların üst düzey yöneticileri ile uzun uzun görüşmeler yaptık, bunların neticesinde Kangal Termik Santrali'nde 750 milyon dolar kredi borcumuzu çok uygun bir vade ve oranla TL'ye dönüştürdük. Soma ise dertli olduğumuz nokta. Finansal yapılanması bizden önce gerçekleşmişti. Soma’da problem var. SOMA, 41 yaşında. Bu gibi tesislerin ömrü 30 yıl. Burası rehabilitasyon geçirmemiş. Yetkililere ‘Sosyal faciaya sebep olabiliriz’ dedik. Rehabilite için 300 milyon dolar gerekiyor. ‘Dam çökmek üzere’ dedik. Kangal ve Soma Termik Santral yatırımları yanlış yatırımlardı. Kurumlarımızın yabancılara satışı gibi bir durum söz konusu değil. Keşke iyi bir müşteri çıksa da Soma Termik Santrali'ni satsak. Enerji bizim işimiz değil” ifadelerini kullandı.

"ÇİFTÇİ PANCARDA UMDUĞUNU BULACAK"

2023 yılı pancar taban fiyatına dair beklentilerinden de bahseden Başkan Erkoyuncu, pancar taban fiyatının, mısırdaki gibi olmayacağını belirtti. Pancarda çiftçinin umduğunu bulacağını kaydeden Başkan Erkoyuncu, “Aynı 19'unda bir toplantı yapılacak. Ben, pancar taban fiyatının bin 800, bin 900 TL olacağını öngörüyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT