Damat Tween'den "otizm" için farkındalık projesi

Damat Tween'den "otizm" için farkındalık projesi
Damat Tween, Tohum Otizm Vakfı tarafından gerçekleştirilen yılbaşı alışveriş festivalinde otizmli Mustafa Birdal'ın ürünlerini satışa çıkarıyor

Damat Tween, Tohum Otizm Vakfı'nın İstanbul Galataport Paket Postanesi'nde düzenlediği yılbaşı alışveriş festivalinde, otizmli Mustafa Birdal'ın çizimlerinden oluşan baskılı ürünlerini satışa sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Damat Tween, Tohum Otizm Vakfı tarafından gerçekleştirilen yılbaşı alışveriş festivalinde, otizmli Mustafa Birdal'ın ürünlerini satışa çıkarıyor.

Festivalin satış gelirleri, Tohum Otizm Vakfı'na bağışlanacak. Festival, 29-30 Kasım ve 1 Aralık'ta saat 10.00-22.00'da ücretsiz gezilebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orka Holding Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu, Damat Tween ailesi olarak Mustafa Birdal'ın hem kendisine hem de otizmli arkadaşları ve ailelerine umut ışığı olmasına destek sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Gerek insani değerlere sahip çıkma gerekse bireylerin ve toplumların gelişimine katkıda bulunmanın global bir marka olmanın yanında aynı zamanda her birey için bir vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu bakış açısıyla çeşitli sosyal sorumluluk projelerimiz, kuruluşumuzdan bu yana bizlerle eş zamanlı ve omuz omuza ilerliyor. Bu projelerimizden bir tanesini otizmli çocuklarımız için hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız hepimizin canı, geleceği, aydınlık yarınları... Otizmli çocuklarımızın bireysel gelişimleri ve sosyal hayatın birer parçası olabilmesi hepimiz için çok kıymetli olmalı. Projemizle bu vizyon için farkındalık yaratmak istedik. Festival standından satın alınacak ve Mustafa'nın dünyasını üzerinde taşıyan her bir Damat Tween ürünü, ona ve arkadaşlarına daha iyi bir geleceğin kapılarını açacak."

- Mustafa Birdal'ın hikayesi

Verilen bilgiye göre, 4 kardeşin en küçüğü olan Mustafa Birdal'a, 2,5 yaşında otizm tanısı konuldu. Birdal, okul çağına geldiği dönemde tıpkı diğer otizmli çocuklar gibi göz teması kuramıyor, konuşamıyor, takıntılı davranışlarda bulunuyor ve çevresi ile iletişime geçemiyordu.

Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları'nın burslu öğrencisi olan Mustafa Birdal, 8 yaşında resme merak sararak kendisini bu beceri ile ifade etmeye ve dış dünya ile bağını kendi yarattığı bu farklı kanal ile kurmaya başladı. Yaptığı resimleri büyük beğeni alan Birdal, pek çok otizmli arkadaşı ve ailelerine umut ışığı oldu, olmaya da devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.