Balkanlar'dan ERG Grubu'nun Demiryolu Deneyimine Tam Güven

Balkanlar'dan ERG Grubu'nun Demiryolu Deneyimine Tam Güven
Türkiye’nin en köklü şirketlerinden ERG Grubu, Ankara – İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile sahip olduğu bilgi ve birikimi şimdi de Balkanlar’a taşıyor. 1966 yılında Ankara’da kurulan ve 2018 yılında rotasını yurtdışına çeviren Grup, uluslararası alanda yeni projelere imza atıyor.
Türkiye’nin en köklü şirketlerinden ERG Grubu, Ankara – İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile sahip olduğu bilgi ve birikimi şimdi de Balkanlar’a taşıyor.  1966 yılında Ankara’da kurulan ve 2018 yılında rotasını yurtdışına çeviren Grup, uluslararası alanda yeni projelere imza atıyor.

Türkiye’nin en köklü müteahhitlik firmalarından ERG Grubu’nun yeni rotası Balkanlar oldu. Ankara’da kurulan ve son yıllarda yurtdışında büyümeye odaklanan ERG Grubu, 503 kilometreyi aşkın uzunluğuyla dikkat çeken ve Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir il sınırlarından geçen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile edindiği deneyimi Balkanlar’a taşımaya hazırlanıyor.

10 bin kişiye istihdam ve 40 bin kişiye gelir sağlayacak olan Ankara – İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmalar devam ederken, ERG Grubu, Balkan ülkelerinin de tercihi oldu. Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı Milorad Dodik ve ERG Uluslararası Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sani Erbilgin, Bosna Hersek'in ikinci büyük şehri Banja Luka'da Mutabakat Zaptı’na (MOU) imza attı.

Doboj – Tuzla – Zvornik demiryolu ağı iyileştirilecek

Sırp Başkan Dodik ile ERG Uluslararası Ltd. İngiltere temsilcilerinin son iki ay içerisinde yaptıkları görüşmeler sonucunda imzalanan mutabakat zaptı, demiryolu ağının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla imzalandı.

İmzalar atıldıktan sonra yapılan açıklamada mutabakat zaptının bir amacının da Doboj – Tuzla – Zvornik demiryolu hattının yeniden inşası, elektrifikasyonu, sinyalizasyonu ve modernizasyonu yoluyla gelişen iş birliğinin ilerlemesine katkıda bulunmak olduğu ifade edildi.

Sırp Başkan Dodik’ten ERG Grubu’na övgü

Sırp Başkan Milorad Dodik, birlikte çalıştıkları ERG Grubu’nun uluslararası deneyiminin yanı sıra Sırp Cumhuriyeti'nin ekonomik kalkınmasını desteklemek için yeterli kaynaklara sahip olduğunu ve en gelişmiş uygulamaları kullanma konusundaki kararlılığını takdir ettiğini belirtti.

Proje Çalışmaları başladı

Mart ayı ortasında mutabakat zaptının imzalanmasının ardından, Doboj'daki Sırp Cumhuriyeti Demiryolları’nda gerçekleşen toplantıda, yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri ERG Grubu temsilcileri ile bir araya geldi. Doboj'da gerçekleşen ikinci toplantı, Sırp Cumhuriyeti Demiryolları’nın ihtiyaçları ve Doboj - Petrovo Novo ile Caparde - Zvornik demiryolu bölümlerinin revizyon ve yeniden inşası projesinin geleceğini görüşmek amacıyla düzenlendi. Proje, alt ve üst demiryolu makineleri, sinyalizasyon, telekomünikasyon ve elektrifikasyon işlerinin yürütülmesini içeriyor. Görüşmeler kapsamında Doboj - Petrovo Novo ve Caparde - Zvornik demiryollarına ziyaretler gerçekleştirildi.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi ödül almıştı

ERG Grup şirketleri ERG İnşaat Ankara, ERG Uluslararası Ltd. Londra ve SSB AG Zürih ortaklığı tarafından yürütülen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi (AİYHT), geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen Proje ve Altyapı Finansmanı yayınlarından Infrastructure Journal Global Ödülleri’nde “Yılın Ulaştırma Projesi – Ağır Raylı Sistem” ödülüne layık görülmüştü.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.