Analist ‘Bu Altcoin Lider Olacak’ Dedi: Balinalar Akın Etti!

Analist ‘Bu Altcoin Lider Olacak’ Dedi: Balinalar Akın Etti!
Ünlü analist Mike McGlone, 2023 için kripto görünümünde lider altcoin Ethereum’un (ETH), Bitcoin'i (BTC) gölgede bırakacağını söylüyor.

Ünlü analist Mike McGlone, 2023 için kripto görünümünde lider altcoin Ethereum’un, Bitcoin’i gölgede bırakacağını söylüyor. Bu arada balinaların artan aktivitesiyle altcoin fiyatı artmaya devam ediyor.

“Lider altcoin Bitcoin’den daha iyi performans gösterecek”

Bloomberg emtia analisti Mike McGlone kısa süre önce Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla performansının, 2022’de çoğu riskli varlığın kasvetli fiyat hareketine rağmen umut verici olduğunu belirten bir rapor yayınladı. Ethereum’un büyümesi, Eylül ayında Proof-of-Stake (PoS)’a geçişin ardından bir kırılma noktasına ulaşmış olabilir. Bu da hem Bitcoin’e hem de borsaya karşı zemin kazanabileceği anlamına gelir. Ayrıca McGlone, Ethereum için önemli bir destek/direnç seviyesinin ikinci en büyük kripto para için 1.000-2.000 dolar aralığı olduğuna inanıyor.

McGlone, köpüklü bir 2021’in ardından tasfiye edilen kriptolardaki spekülatif aşırılıkların bir örneği olarak Solana’nın %97 düşüşünü vurguluyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Başlıca Ethereum rakibi, FTX borsasının çöküşünden özellikle sert bir şekilde etkilendi. Ancak o zamandan beri BONK airdrop’u ışığında toparlandı.

McGlone’a göre, kripto para birimleri ilk büyük küresel ekonomik yavaşlamalarıyla karşı karşıya gibi görünüyor. Ancak geleneksel finansal sistemlere, özellikle Bitcoin ve Ethereum’a kıyasla galip gelmeleri mümkün. McGlone’a göre, daha fazla insanın ana akım yatırım araçlarından vazgeçip portföylerine kripto eklemesiyle, Blockchain teknolojileri 2023 boyunca genişlemeye ve yeni fırsatlar getirmeye devam edecek.

Ethereum’da balina aktivitesinde artış var

On-chain analitik firması Santiment’in verilerine göre, balinalar geçtiğimiz gün 611 işlem gerçekleştirdi. Buradaki ilgili gösterge, Blockchain’de yer alan ve değeri 100.000 dolardan fazla olan toplam Ethereum transfer sayısını ölçen ‘balina işlem sayısı’.

Bu metriğin değeri yüksek olduğunda, balinalar şu anda çok sayıda işlem yapıyor demektir. Balina işlemleri önemli sayıda madeni paranın hareketini içerdiğinden, bunların yeterince birbirine yakın gerçekleşmesi kripto fiyatı üzerinde gözle görülür etkilere neden olabilir. Bu nedenle, metriğin yüksek değerlerine sahip dönemler oldukça değişken olabilir. Öte yandan, düşük değerler, balinaların şu anda o kadar aktif olmadığını gösteriyor. Bu da fiyatın önemli bir hareket gözlemlememesine neden olabilir. Aşağıdaki grafik, geçen ay boyunca Ethereum balina işlem sayısındaki eğilimi gösteriyor.

Metriğin değeri son günlerde nispeten yüksek görünüyor | Kaynak: Santiment

Balina aktivitesinin altcoin fiyatı üzerdeki etkisi

Yukarıdaki grafiğin gösterdiği gibi, Ethereum balina işlem sayısı geçtiğimiz gün bir artış gözlemledi. Bu yüksek aktivite döneminde, balinalar şimdiye kadar 611 işlem yaptı. Bu, altcoin keskin bir aşağı yönlü hareket gördüğü ve 1.160 dolar ​​civarında yerel bir dip oluşturduğu 16 Aralık’tan bu yana en yüksek seviye. 16 Aralık dip seviyesindeki bu artış, büyüklük olarak mevcut olandan daha yüksekti. Ayrıca, çok sayıda balinanın kriptoyu bu düşük fiyatlardan satın aldığının bir işaretiydi. Öte yandan, en son artış, grafikten de görülebileceği gibi, ETH fiyatı yükselirken meydana geldi.

Bir olasılık, bunun, balinaların bu son birikim konusunda iyimser olduğu ve bu nedenle hala yapabiliyorken daha fazlasını satın aldıkları anlamına gelebilir. Bu muazzam sahiplerden gelen bu tür bir destek, ralliyi daha da sürdürebilir. Böylece, Ethereum’u daha yüksek seviyelere çıkarabilir. Bununla birlikte, bir başka olası senaryo da, bu hızlı işlemlerin bunun yerine satış amacıyla gerçekleşmesi olabilir. Eğer, bu doğruysa, Aralık ayının ilk yarısında 1.300 doların üzerindeki rallide zaten olduğu gibi, bu son fiyat artışına bir engel teşkil edecektir. Yazı sırasında, altcoin fiyatı haftalık bazda yaklaşık %5 artışla 1.250 dolar civarında dalgalanıyor.

Ethereum haftalık fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.