AgeSA, "2050 Net Sıfır Emisyon" Hedefine Emin Adımlarla İlerliyor

AgeSA,
Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, sürdürülebilirlik çalışmalarının temeline düşük karbon izi, tasarruf ve geri dönüşüm gibi prensipleri koyarak, 2022 yılında karbon emisyonunu 2019 yılına göre 756 ton azaltmayı başardı.
Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, sürdürülebilirlik çalışmalarının temeline düşük karbon izi, tasarruf ve geri dönüşüm gibi prensipleri koyarak, 2022 yılında karbon emisyonunu 2019 yılına göre 756 ton azaltmayı başardı.  

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, 5 Haziran Dünya Çevre Günü, vesilesiyle doğal kaynakların tasarruflu kullanımının önemine dikkat çekiyor. LEED Gold Yeşil Ofis sertifikalı merkez ofisiyle doğaya dost yapısını somutlaştıran AgeSA, “2050 Net Sıfır Emisyon” hedefine ulaşmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Yürüttüğü projelerle harcadığı çevresel kaynakları azaltmayı başaran AgeSA, 2022 yılsonu verilerine göre şirket araçlarının yakıt tüketiminden, ofislerin doğal gaz tüketiminden ve elektrik kullanımından kaynaklanan karbon emisyon miktarını 2019 yılına kıyasla 756 ton azalttı. Bu değer 1850 ağacın atmosferden emdiği karbon emisyonuna eşit.

Artan nüfus, hızlı kentleşme ve iklim değişikliği su kaynakları üzerinde büyük baskılar yaratıyor. Tüm bilimsel veriler hem küresel ölçekte hem de Türkiye için bir su krizinin yakın olduğunu gösteriyor. Bu bilinçle tasarruf çalışmaları gerçekleştiren AgeSA, 2019 yılından bu yana tükettiğimiz suyu yüzde 77 oranında azalttı ve çalışan sayısı artmasına rağmen kişi başı su tüketiminde %82 tasarruf sağladı. 

Mevcut tasarruflara ek olarak kendilerine yüzde 10 enerji performansı iyileştirmesi ve su tüketiminde ise yüzde 50 tasarruf hedefi koyduklarının altını çizen AgeSA Hayat ve Emeklilik İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaynak kullanımını satış süreçlerinde de azalttık. Mobil uygulama, biyometrik imza, sesli onay ve uzaktan satış uygulamaları gibi dijital dönüşüm faaliyetlerimiz sayesinde satış süreçlerinde 24 milyonu aşkın adet kağıt basılmasını ve 341 ağacın kesilmesini önledik. 140 ton karbon emisyonu tasarrufu ve 124 milyon litreyi aşkın su tasarrufuna katkıda bulunduk. 2021 yılında Avrupa Birliği’nde tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması ve 2022’de Birleşmiş Milletler’in 2024 yılına kadar küresel plastik anlaşması için belirlediği hedefler doğrultusunda tek kullanımlık pipet, plastik çatal/kaşık/bıçak, plastik bardak, plastik karıştırıcı ve plastik tabakları kullanımdan kaldırdık. Bu çalışmalar neticesinde şirket, 2022 yılında 2021 yılına göre toplam atık miktarını yüzde 35 azaltmayı başardık. Hayata geçirdiğimiz çalışmalarla çevreyi, doğayı ve dünyayı korumak için adımlar atmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.