EÜ Çeşme Gastronomi Akademisi hem eğitiyor hem üretiyor

EÜ Çeşme Gastronomi Akademisi hem eğitiyor hem üretiyor
İlk zeytinyağı üretildi, Gastronomi Müzesi açılıyor…
İlk zeytinyağı üretildi, Gastronomi Müzesi açılıyor…

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinin kente ve bölgeye önemli bir kazanımı olan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, hem eğitime hem üretime katkı sağlamayı sürdürüyor. 650 bin dolarlık bağışla 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan akademide ilk zeytinyağı üretimi gerçekleştirildi. Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yeşim Tüzün Yüksel ve akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret ederek fakülte bahçesinde yetişen zeytinlerden üretilen yağı takdim etti. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Çeşme Turizm Fakültesinde kurulacak olan Gastronomi Müzesi için çalışmalara başlandığının müjdesini verdi.

Çeşme’yi ve İzmir’i gastronomi turizmi alanında önemli noktalara getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak Türkiye’nin yüzüncü kuruluş yıl dönümünde, ülkemizin önemli gelir kaynaklarından olan turizm sektörüne yönelik destek verme çalışmalarımız sürüyor. Önemli bir bağışla ülkemizin hizmetine kazandırdığımız Shipley-Altındağ Gastronomi Akademimiz, alanında çığır açan bir yapıya sahip. Gastronomi ile ilgili modern donanımları bünyesinde barındıran akademimizde üretilen ilk zeytinyağını fakülte yönetimimiz takdim etti. Yapılacak pek çok üretimin ilk adımı olan bu anı birlikte paylaştık. Akademimiz hem üretim hem de eğitim konularında oldukça iddialı. Ayrıca, Çeşme Turizm Fakültemizde Gastronomi Müzesi kurulmasına yönelik projemizin detaylarını fakülte yönetimimiz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle konuştuk. Müzemizi de en yakın zamanda hizmete sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Gastronomi Müzesi kuracağız”

Gastronomi eğitiminde “Ege Modeli”ni hayata geçirdiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Akademimiz, fakültemizin eğitim faaliyetlerine katkısının yanında bölgemizde yer alan turizm ve tarım alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak gastronomide yeni bir modele öncülük ediyor. Gastronomiyi, bir turizm diplomasisi aracı olarak görüyoruz.  Bağışlarla kurduğumuz Shipley-Altındağ Gastronomi Akademimizde fakülte bahçemizde yer alan ağaçlardan elde edilen zeytinlerden üretilen yağı, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’la paylaştık. Ayrıca fakültemiz bünyesinde kurmayı planladığımız ilgili detayları konuştuk. Bizleri daima destekleyen Rektörümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.