Azerbaycan ile 12. Dönem 'KEK Protokolü' imzalandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Bakü'deki Bakanlar Kurulu binasında görüşmelerde bulundu. Görüşmelerin ardından, Yılmaz ve Asadov'un başkanlığında, Türkiye-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyonu 12. Dönem Toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından Yılmaz ve Asadov, 12. Dönem KEK Protokolü ve bu kapsamdaki 110 Eylem Planını imzaladı.
Toplantı öncesinde konuşan Cevdet Yılmaz, iki ülke arasındaki ilişkilerin siyasi söylemlerin ötesinde, "iki devlet, tek millet" şiarında vücut bulan ebedi bir kardeşlik bağı olduğunu, bu bağın ortak dilden, kültürden ve geleceğe yönelik sarsılmaz inançtan beslendiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu kapsamda, eylem planının iki ülkeye hayırlı olmasını diledi, Azerbaycan hükümeti ve halkına teşekkür etti.
Toplantıda, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün ve bazı bakan yardımcıları da hazır bulundu.
Türkiye ile Azerbaycan arasında kurumsal iş birliğinin en önemli zeminlerinden biri olan KEK’in 12. Dönem Toplantısını Bakü’de başarıyla tamamladık.
— Cevdet Yılmaz (@_cevdetyilmaz) December 22, 2025
Bir önceki dönemde imzalanan Eylem Planı’nda %78 oranında sağlanan ilerlemenin üzerine inşa ettiğimiz bu yeni dönemde, 110… pic.twitter.com/HkTIVIhdIp