2023, insanlık tarihinin en sıcak yılı oluyor

2023, insanlık tarihinin en sıcak yılı oluyor
2023 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 2023 yılının ‘şimdiden’ kayıtlardaki en sıcak yıl olacağını belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres ayrıca BM’e bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) ‘Geçici 2023 Küresel İklim Durumu Raporu’nu da paylaşarak yazılı olarak “Yılın bitimine tam bir ay kala, veriler şimdiden 2023'ün insanlık tarihinde kaydedilen en sıcak yıl olacağını gösteriyor. Bugünkü Küresel İklim Durumu raporu başımızın büyük dertte olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

OKYANUSLAR ISINIYOR

WMO tarafından 7 iklim göstergesi üzerinden hazırlanan ve henüz 2023 yılı tamamlanmadığı için ‘Geçici’ olarak yayınlanan raporda “Ocak-Ekim 2023 arasında gezegen, sanayi öncesi (1850-1900) ortalamasından yaklaşık 1.40 +/- 0.12 °C daha sıcaktı, bu da onun kaydedilen en sıcak yıl olmasını neredeyse kesin kılıyor” ifadeleri yer aldı. Artan sera gazı konsantrasyonları nedeniyle dünya sisteminde biriken fazla enerjinin yaklaşık yüzde 90'ının okyanuslara gittiğini belirten WMO, 2022 yılında okyanusların rekor düzeyde yüksek sıcaklıklar gördüğünü de ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.