Meta, Yapay Zeka Kod Yazma Aracı Code LIama’yı Duyurdu

Meta, Yapay Zeka Kod Yazma Aracı Code LIama’yı Duyurdu
Meta, kodlama görevleri için özel olarak tasarlanmış geniş bir dil modeli olan Code Llama’yı tanıttı. Code Llama, daha önce piyasaya sürülen Llama 2 modelinin üzerine inşa edilmiş yeni bir model. Yeni model, 500 milyarın üzerinde kod ve kodla ilgili ...

Meta, kodlama görevleri için özel olarak tasarlanmış geniş bir dil modeli olan Code Llama’yı tanıttı. Code Llama, daha önce piyasaya sürülen Llama 2 modelinin üzerine inşa edilmiş yeni bir model. Yeni model, 500 milyarın üzerinde kod ve kodla ilgili veriler üzerinde eğitilmiş bir versiyon.

Code Llama, kod ve doğal dil yanıtları üreterek yazılım geliştiricilere yardımcı olmayı amaçlamıyor. Yeni yapay zeka aracı Python, Javascript, Java, C++ gibi yaygın programlama dillerini destekliyor ve kod tamamlama ve hata ayıklama gibi görevlerde de yardımcı olacak.

Meta, Code Llama’yı 7 milyar, 13 milyar ve 34 milyar parametre olmak üzere üç boyutta yayınlıyor. Daha küçük 7B ve 13B modelleri, gerçek zamanlı kod tamamlama gibi düşük gecikmeli durumlar için optimize edilmiştir. 34B modeli genel olarak en iyi sonuçları sağlıyor ancak daha fazla bilgi işlem gücü gerektiriyor.

Ek olarak Meta, Code Llama’nın Python ve Instruct çeşitlerinde ince ayarlara sahip. Python sürümü, Python kod oluşturma görevleri için gelişmiş yetenekler sağlıyor. Bu arada Instruct sürümü, doğal dildeki istemlere daha güvenli, daha yararlı yanıtlar verecek şekilde hassas şekilde ayarlanmış.


Meta, Code Llama’nın profesyonel geliştiriciler için üretkenliği artırma ve yeni kodlayıcılar için giriş engelini azaltma potansiyeline sahip olduğunu belirtmiş. Ancak şirket, büyük dil modelleriyle ilişkili risklerin farkında ve bundan dolayı güvenliği artırmak için açık kaynak yaklaşımının en iyi yol olduğuna inanıyor.

Code Llama, ticari olmayan araştırmalar için ve hatta açık kaynak lisansı altında ticari kullanım için mevcuttur. Şirket, bu sürümün piyasaya sürülmesinin AI kodlama asistanlarında daha fazla yeniliğe yol açmasını ve topluluğun yetenekleri ve güvenlik açıklarını değerlendirmesine olanak sağlamasını umuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT