Antalya İstanbul Uçak Bileti Kampanyaları

Antalya İstanbul Uçak Bileti Kampanyaları
İstanbul; sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gözde şehirleri arasında yer alır.

Yılın her mevsiminde yerli ve yabancı birçok turisti misafir eden rüya şehirde, herkesin bütçesine uygun birçok mekân bulunur. Antalya’dan İstanbul’a seyahat etmek istiyorsanız, Antalya İstanbul uçak bileti fırsatlarını kaçırmayın! Birçok sanat eserine ilham olan İstanbul, herkesin mutlaka görmesi gereken şehirlerden biri. Doğal, tarihi güzellikleri ve kendine has dokusuyla gezginleri kendisine hayran bırakmayı başaran İstanbul, turistik anlamda da büyük bir öneme sahiptir. Peki, Antalya’dan İstanbul’a nasıl gidilir? İstanbul’da ulaşım imkânları nasıldır? İstanbul’da ne yenir? İstanbul’da nerede kalınır? İşte, İstanbul’a seyahat etmek isteyen gezginlerin merak ettiği sorular ve cevapları…
Antalya’dan İstanbul’a Nasıl Gidilir?
Pegasus ile Antalya’dan birçok şehre direkt uçuşla ulaşmak mümkün. İstanbul da, Antalya’dan en çok uçuş yapılan şehirlerden biri. Gezginler Pegasus uçuşlarıyla yaklaşık olarak 1 saat 20 dakikada Antalya’dan İstanbul’a ulaşım sağlayabilir. Güncel İstanbul uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Antalya’dan İstanbul’a uçak seyahatiyle ulaşım sağlamak isteyen gezginler, toplu taşıma hizmetleri aracılığıyla Antalya Havalimanı’na varabilirler. Havalimanına ulaşım için her yarım saatte bir hareket eden 600 numaralı otobüsler, her saat başı başı ise 400 ve 800 numaralı otobüsler tercih edilebilir. Aynı şekilde bu otobüsler terminal çıkışından hareketle, Antalya şehir merkezine ulaşmak isteyen gezginleri de taşır. 600 numaralı otobüsle Antalya Otogarı’na ve şehir merkezine ulaşım sağlanabilmektedir. 800 numaralı otobüs liman hattında çalışırken, 400 numaralı otobüs Sarısu hattında hizmet verir. Bunun yanı sıra gezginler tramvay ya da taksileri de havalimanına ulaşımda tercih edebilirler.
İstanbul’a seyahat eden gezginlerin, Sabiha Gökçen Havalimanı’na vardıklarında şehir merkezine ulaşım sağlayabilmeleri için aktarma yapmaları gerekir. Otobüsler aracılığıyla Taksim ve Kadıköy gibi ilçelerin merkezine tek vasıta ile ulaşmak mümkün. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan SG-1, E-10 ve E-11’e binerek Kadıköy’e, SG-2 ile de Taksim merkeze ulaşım sağlanabiliyor. Metroyla ulaşım sağlamak isteyen gezginler, bu otobüs hatlarından birine binip Soğanlık durağında inerek metro aktarmaya geçiş yapabilirler. Kadıköy-Tavşantepe hattı arasında gezginler diledikleri durakta inerek ilçelerin merkezlerine ulaşabilirler. Terminal çıkışlarında bulunan Havaş ve Havabüs de tercih edilebilecek ulaşım seçenekleri arasında yer alır. İstanbul’un avantajlı yönlerinden birisi de Uber ve BiTaksi gibi uygulamalar aracılığıyla gezginlerin bulundukları noktadan, gitmek istedikleri noktaya konforlu ve kolay ulaşım sağlayabilmeleridir.

istanbul-001.jpg

İstanbul’da Ulaşım İmkânları Nasıldır?
İstanbul denildiğinde her ne kadar akıllara yoğun bir trafik gelse de, şehirde toplu ulaşım imkânları oldukça gelişmiştir. İstanbul’da birçok farklı bölgeye ulaşım sağlayan 6 metro hattı bulunur. Şehrin iki yakasında da hizmet veren metrobüs adı verilen araçlar da, en çok tercih edilen ulaşım seçenekleri arasında yer alıyor. Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçiş yapmak isteyen gezginlerin tercih edebileceği bir diğer ulaşım aracı ise Marmaray’dır. 42 durağa sahip olan Marmaray, denizin altından geçerek karşı yakaya ulaşır. Toplu ulaşımın en gözde seçeneklerinden biri de İETT otobüsleridir. İETT otobüsleriyle şehrin hemen her noktasına ulaşım sağlamak mümkün. Bunun yanı sıra dolmuşlar ve minibüsler de İstanbul içi ulaşımda tercih edilebilecek bir diğer seçenek.
İstanbul’da Ne Yenir?
Saray mutfağı olarak da tanınan İstanbul mutfağı oldukça zengin lezzetlere sahiptir. Günümüzde gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın birçok lezzetinin yer aldığı İstanbul’da, herkesin damak zevkine uygun tatlarla buluşması mümkün. Fakat şehrin özel lezzetleriyle tanışmak isteyen gezginler; Vefa Bozacısı’nın bozasını, Kanlıca’nın dillere destan yoğurdunu, Ortaköy’ün popüler lezzeti olan Kumpir’i ve Sultanahmet’in eşsiz lezzeti olan Sultanahmet köftesini mutlaka tatmalı. Gezginlerin deneyimlemeden dönmesi gereken diğer lezzetleri; Beyoğlu çikolatası, Sarıyer böreği, Çamlıca simidi, Süleymaniye kuru fasulyesi ve Bebek badem ezmesi olarak sıralanabilir.
İstanbul’da Nerede Kalınır?
İstanbul’un birçok semtinde hemen her bütçeye uygun otel seçeneği bulunur. Otel bakımından oldukça zengin olan Taksim, gezginlerin sıklıkla tercih ettiği lokasyonlar arasında yer alır. Hem merkezi bir konumda hem de kaliteli hizmet sunan bir konaklama yeri tercih eden gezginler, Taksim Meydanı çevresinde ve Talimhane bölgesinde yer alan otelleri tercih edebilirler. Birçok turistin ziyaret akınına uğrayan Sultanahmet’te de çok sayıda otel ve pansiyon bulunur. Anadolu yakasında konaklamak isteyen gezginler Üsküdar ve Kadıköy gibi merkezi bölgelerde yer alan otelleri tercih edebilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.