Adese tapularını geri alıyor

Adese tapularını geri alıyor
İttifak Holding’in gayrimenkul alanında faaliyet gösteren şirketi Adese, Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayının ardından başlayan bedelli sermaye artırımı sürecini geçtiğimiz günlerde tamamlayarak arsaların tapularının kendisine devri sürecini başlattı.

Adese, 2 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 252 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini, tamamı nakden karşılanmak suretiyle, 756 milyon TL (%300) artırarak 1 milyar 8 milyon TL’ye yükseltti.

“Bankalara borçlarını ödedi, vefa haklarını geri aldı”

Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru’nun sermaye artırımı sonrası yaptığı açıklamada, şirketin sermaye artışından elde ettiği net 753,8 milyon TL’lik gelirin, Adese’nin finansal yapısının güçlendirilmesi ve gayrimenkul yatırım faaliyetleri için gerekli işletme sermayesinin temini amacıyla kullanılacağını ifade etti. Adese ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenen vefa hakkı sözleşmelerine ilişkin olarak; Adese ilgili bankalara yaklaşık 388 milyon TL ödemeyi yaparak vefa (geri alım) hakkı sözleşmelerine konu olan Kulesite AVM’deki 88 bağımsız bölümün, Seydişehir’deki dükkânın, Kule Plaza 34. ve 35. kat ile 7 Renk projesi arsasının tapularının devri konusunda süreci başlattı.

“Zermeram’da Yaşam Başlayacak”

Konya’nın en büyük karma konut projelerinden biri olan Zermeram’ın 1. ve 2. etaplarının yapımı ve satışı amacıyla Adese ve Seha Yapı arasında ortaklık kurulması için yönetim kurulu kararı alınmıştı. Adese, sermaye artırımından elde edilen fonun 288,9 milyon lirasını ise Zermeram projesinin finansmanında kullanacak. Adese, seyir terasları, yemyeşil vadileri, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve sosyal alanları ile Konya’nın en ayrıcalıklı projesinin hayata geçirilmesi ile 200 milyon TL’nin üzerinde kâr elde etmeyi hedefliyor. Aynı zamanda projenin tamamlanmasıyla Zermeram’da bölgenin tek alışveriş merkezi olma özelliğine sahip Arasta Alışveriş Merkezi de Adese bünyesinde faaliyetlerine başlayacak.

“Borçlarımızı Ödedik, Yatırımlarımıza Hız Veriyoruz”

Sermaye artırımından elde edilen gelirle birlikte Adese’nin gayrimenkul sektöründeki yatırımlarına hız vereceğini ifade eden Adese Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru, “Bildiğiniz üzere 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile Adese’nin perakende sektöründeki faaliyetlerini sonlandırdık, marketlerin devir ve satışlarını gerçekleştirdik. Adese’nin hâlihazırda yürütmekte olduğu gayrimenkul yatırım faaliyetlerine ağırlık verecek yeni bir yapılanmanın çalışmalarını başlattık.  Portföyümüzde sürekli ve düzenli bir şekilde kira geliri elde edeceğimiz yatırım amaçlı gayrimenkullerin ağırlığını artırıyor, hem de yurt içi ve yurt dışında geliştirilecek katma değeri yüksek gayrimenkul projelerine yatırım yapmak suretiyle karlılığımızı artırarak yatırımcılarımıza düzenli olarak temettü ödemesinde bulunabileceğimiz finansal yapıyı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Yazır bölgesindeki 7 Renk projemizle ilgili olarak geçtiğimiz ay içerisinde Konya Okkalar İnşaat A.Ş. ile  %35-65 paylaşım oranı ile kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi imzaladık. Yaklaşık 24 ay içerisinde tamamlanması öngörülen “Arma 7 Renk” projemiz ile şirketimize ve Konya’ya ciddi bir katkı sağlamayı umuyoruz. Proje tamamlandığında şirketimiz projeden 103 adet daire ve 7 dükkân elde edecektir. Aynı şekilde, Karatay ilçesindeki arazimiz üzerinde  Aydın Yatırım Grup ile % 50-50 paylaşım oranı ile arsa payı devri karşılığı gerçekleştireceğimiz 34 adet dükkânın inşasına ilişkin yapım ruhsatı geçtiğimiz günlerde alınmış ve inşaat çalışmaları başlatılmıştır. Yaklaşık 18 ay içerisinde tamamlanması öngörülen projeden şirketimizin payına 17 dükkân kalacaktır. Adese’nin sermayesinin % 300 artırılarak 1 milyar 8 milyon TL’ye çıkarılması ile elde ettiğimiz 753.8 milyon TL’lik kaynakla ilk olarak vefa hakkı kredi borçlarımızın tamamını bankalara ödeyerek tapularımızın şirketimize iadesine ilişkin süreci başlattık. Tüm bunların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Seha Yapı ile ortaklık kurulması kararı aldığımız Zermeram Projesi’nin finansmanı için de yaklaşık 290 milyon TL’lik bir kaynak ayırdık. Konya’nın en ayrıcalıklı projesi olan Zermeram’ı en kısa sürede tamamlayarak 200 milyon TL’nin üzerinde kâr elde etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.