Yerli Üretimde Konya’nın Gururu: MİTELSAN

Yerli Üretimde Konya’nın Gururu: MİTELSAN
Cep telefonu şarj cihazlarının üretimini yapma hedefi ile 2019 yılının Mart ayında Konya’da bin 700 metrekarelik kapalı alanda 40’dan fazla personel ile üretim yapmaya başlayan Mitelsan, yerli üretimde Konya’nın gururu olmayı başardı.

Cep telefonu aksesuar sektöründe ağırlıklı olarak ithal edilen ürünleri, yerli ve milli imkânlarla ülkemizde üretmek ve katma değer sağlamak amacıyla Konya'da üretime başlayan ve sektörde önemli bir boşluğu dolduran Mitelsan, Türkiye’de kurulan ilk firmalar arasında yerini aldı.

mitelsan-urun.jpg

SEKTÖR BAZLI CARİ AÇIĞIN AZALTILMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTI

2 yıl içerisinde üretim altyapısını oturtan Mitelsan, makine ekipman parkurunu büyük ölçüde kurmuş ve personel eğitimlerini tamamlayarak üretime hazır hale geldi. Daha önce Türkiye de üretilmemiş ve hep ithal olarak yurtdışından temin edilmiş olan cep telefonu şarj cihazlarını ülkemizde üreterek, sektör bazlı cari açığın azaltılmasına yönelik önemli bir adım attı.

Bin 700 metrekare kapalı alanda 40’dan fazla personel ile üretimini sürdüren Mitelsan, üretim altyapısı, tüm cep telefonlarının şarj cihazlarını, farklı estetik tasarımlar ile birleştirerek kalite standartları yüksek ve güvenilir şekilde sunma gayreti içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

mitelsan-uretim.jpg

KISA VE UZUN VADELİ HEDEFLER

Mitelsan, üretimde kısa ve uzun vadeli hedeflerini belirlerken, imalat sektöründe kaliteli ve uygun maliyetli ürün anlayışı ile hareket ederek, ithal olarak piyasaya arz edilen ürünlerin artık yerli üretim logosu ile tamamen ülkemiz insanının emeği ve çabası sonucu ortaya çıkmasını ve kullanıma sunulmasını amaçlayarak üretimini sürdürüyor.

uretim-2.jpguretim-3.jpg

MİTELSAN İÇ PİYASANIN İHTİYAÇLARININ ARDINDAN İHRACATA YÖNELDİ

Firma, üretim kapasitesiyle iç piyasadaki ihtiyaçlara cevap vermenin ve yalın üretim metotlarının oturmasının hemen ardından ihracata odaklandı. Dış ticaret - ihracat birini aktif hale getiren Mitelsan, öncelikli olarak Avrupa’nın ve Ortadoğu’nun ihtiyacı olan ürünleri sunmak ve sektörde Türkiye’nin adını duyurmak adına çalışmalarına hız verdi.

Mitelsan firma yetkilileri, ihracat hedefiyle ilgili olarak “Sektörün tekeli haline gelmiş olan uzak doğuya alternatif olacağımıza inancımız tam. Bu konuda gayretimizi artırarak başarıya ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT